By 27 augustus 2018 Read More →

Een klas vol ouders: nieuwe leuke serie op NPO

Het was één van de redenen waarom ik in 2001 het onderwijs verliet… Ouders! Prinsjes en prinsesjes, die ik tekort deed. Ouders die me uitscholden, nadat ik een gesprek aanvroeg omdat hun kind me voor k*twijf had uitgescholden. Het was de druppel.

In mijn optiek hebben heel veel ouders (nog steeeds) geen enkel idee hoe zwaar het is om voor de klas te staan. Teveel kinderen in de klas, altijd te weinig tijd, combinatieklassen en daardoor belachelijk veel niveaus om voor te bereiden, een ministerie wat elke keer weer iets nieuws bedenkt. En dat voor een (te) laag salaris waarbij je altijd veel meer uren maakt dan je uitbetaald krijgt.

Bijna iedereen (vooral de beste stuurlui..) heeft een mening over het basisonderwijs. Vaak spiegelen ze dat aan hun eigen basisschooltijd. Maar lieve ouders, het onderwijs is zo enorm veranderd. Hoe vaak ik bijvoorbeeld niet min of meer ter verantwoording werd geroepen op een feestje over het aantal vakantiedagen wat ik destijds had. Ik was er klaar mee!

Je begrijpt dat ik dan ook getriggerd werd door een persbericht over de nieuwe serie ‘Een Klas Vol Ouders’ van de EO. Reden voor de makers om deze serie te maken was dat iedereen wel een mening heeft over het basisonderwijs, maar dat maar weinig mensen weten hoe het echt achter de schermen gaat. Hear! Hear!

Nou is mijn werkende leven als leerkracht al een tijd geleden, dus ben benieuwd of dit nieuwe leuke inzichten geeft.

Een klas vol ouders

De serie draait om zestien volwassenen die in Veenendaal opnieuw de schoolbanken induikt. En wel in de laatste twee maanden van groep 8. Wat volgt, is een bijzondere confrontatie met de wereld waarin ze hun zoons en dochters dagelijks achterlaten. Wat maken de kinderen werkelijk mee achter de schooldeuren? En welke inzichten levert dit op?

Een nieuwe serie op NPO waarin 16 volwassenen opnieuw de laatste twee maanden van groep 8 doorlopen. En nu écht ervaren hoe het in het basisonderwijs gaat.

In de zesdelige serie komt alles langs: taal, rekenen en de Cito-toets, maar ook gymlessen, een sportdag en natuurlijk de musical. De ouders ondervinden hoe het voor hun kinderen is om in2018 naar de basisschool te gaan. De bijzondere ervaring leidt bij veel vaders en moeders tot een flashback naar vroeger. Van de spanning om een toets te maken en een cijfer terug te krijgen, tot herinneringen aan pesten. De kijker leeft mee met de grappige situaties, innemende verhalen en worden we onderdeel van ontroerende momenten.

Een Klas Vol Ouders, vanaf 3 september elke maandag om 22.10 uur op NPO 1

Een nieuwe serie op NPO waarin 16 volwassenen opnieuw de laatste twee maanden van groep 8 doorlopen. En nu écht ervaren hoe het in het basisonderwijs gaat.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.