By 15 juli 2018 Read More →

Op vakantie met kinderen wordt nooit meer zoals vroeger..

Het is bijna zover. Met het aanbreken van de zomer en binnenkort ook de zomervakantie, is het weer tijd om ons boeltje te pakken en op een welverdiende vakantie te gaan. Maar onze definitie van vakantie is, sinds we kinderen hebben, wel een beetje bijgesteld. Ik geef je 5x waarom vakantie met kinderen nooit meer wordt zoals vroeger.

Begrijp me niet verkeerd, op vakantie gaan met kinderen is super leuk! Ik kijk er zelfs al het hele jaar naar uit. Maar anders is het wel. Want in plaats van drie weken lang ergens cultuur te snuiven, speelt onze vakantie zich tegenwoordig meer af rondom het zwembad. Daar waar het zwart ziet van de mensen en de chloordampen zich aangenaam vermengen met frituurlucht.

5x waarom vakantie met kinderen nooit meer wordt zoals vroeger

Op vakantie gaan met kinderen is dus andere koek. Cultuur heeft plaats gemaakt voor frituur. En in plaats van op de bonnefooi erop uit te gaan, beginnen we nu al in januari onze vakantie te plannen. Ik geef je nog vijf redenen waarom op vakantie gaan met kinderen nooit meer wordt zoals vroeger.

#1 Alles MOET mee

En dan ook werkelijk ALLES! Gewapend met kratten speelgoed waarmee onze kinderen een jaar lang kunnen spelen. Kleding genoeg voor een heel weeshuis. Een EHBO-kistje vol met diarreeremmers, anti-insectensprays en andere medicijnen waar menig arts jaloers van zou worden. Een volksverhuizing is er niks bij.

#2 Uitrusten is verleden tijd

Vroeger (toen de lucht nog schoon was…) gingen we voornamelijk op vakantie om uit te rusten. Das war einmal! Want van de frisse berglucht die door ons hotelraam waait, of de zinderende hitte die onze tent tot een sauna maakt, worden onze kinderen nóg vroeger wakker dan dat ze normaal al doen. Zeg dat uitslapen tijdens je vakantie dus maar gedag.

#3 Als de kinderen het maar naar hun zin hebben

All inclusive hotels compleet met waterpark én kermis. Megacampings met onbeperkte animatie en vijf zwembaden op een rij. Wanneer je met (kleine) kinderen erop uittrekt, kies je al gauw iets waar je er zeker van bent dat zij in elk geval plezier hebben. Wij wel althans, want ‘als de kinderen het naar hun zin hebben…’

Het is bijna zover. Met het aanbreken van de zomervakantie, is het weer tijd om op vakantie te gaan. Maar op vakantie met kinderen is wel anders..

#4 Niet meer in één keer door

Wij gaan graag met de auto op vakantie. Dat doen wij al jaren zo, ook toen we nog kinderloos waren. Maar in plaats van in één keer door te rijden naar onze vakantiebestemming, kiezen we nu liever eieren voor ons geld. Anders gezegd: met (kleine) kinderen op de achterbank is vijf á zes uurtjes in de auto meer dan genoeg. En niet alleen als het op onze kinderen aankomt…

#5 Bye bye cultuur

Uren door oude stadjes slenteren en eindeloos marktjes en kerkjes bezoeken. Wij hielden wel van een beetje cultuur tijdens onze vakantie. Tegenwoordig brengen wij onze vakantietijd meer door in speeltuinen, lokale dierentuinen en aquaparken. Alles voor de kinderen…

Als de kinderen genieten, genieten wij ook!

Nu zal het voor ieder gezin weer anders zijn, schat ik. Maar onze vakanties zijn toch echt wezenlijk anders geworden toen we kinderen kregen. Niet minder leuk, integendeel. De blije kindersnoetjes, bij het zien van het zwembadcomplex op de familiecamping waar we staan, zou ik voor geen kerk willen ruilen. Maar die kerk? Die zien we nauwelijks meer.

En weet je? Het is prima! Want cliché (daar heb je hem weer…): ‘als onze kinderen genieten, genieten wij ook!’

(c) Can Stock Photo / Paha_L

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.