By 11 februari 2018 Read More →

Carnaval voor dummies

Als van oorsprong Rotterdamse heb ik weinig met Carnaval en ik kan me niet herinneren dat we het vierden op school. Als student ben ik wel een paar keer los gegaan in Breda, maar ik voelde me toch nooit helemaal op mijn plek. Met een kind op een katholieke basisschool moest ik toch aan een optocht geloven twee jaar geleden.

Dus hierbij wat tips voor ouders zoals ik….

Tips voor carnaval voor dummies

#1. Kijk wat bij je kind past

Vind je kind Carnaval niet leuk? Dwing hem niet om te verkleden, komt vast volgend jaar wel. Ik heb hele sippe gezichtjes gezien afgelopen jaren. Waarom, dacht ik steeds. Als je kind niet wil: gewoon niet doen! Het feestje eromheen is vast al leuk genoeg.

Mijn dochter wilde als Spiderman verkleed, prima. Als zij zich er maar fijn in voelt. Tijdens de carnaval viel ze net een beetje buiten de boot: de jongens waren te wild, de meisjes vonden het maar vreemd, die waren ‘allemaal’ als prinses (en een verdwaalde Mega Mindy). Dat vond ik best zielig. Maar mijn dochter heeft het niet eens gemerkt, prachtig vond ze haar spierballenpak!

Kijk hier voor andere leuke DIY verkleedtips

#2. Je kind vindt het al snel leuk

Het eerste jaar was ik helemaal niet voorbereid na pas een maandje basisschool. Omdat mijn dochter niet echt van verkleden houdt, heb ik haar een panterlegging aangedaan en pantershirt en een sjaal omgeknoopt als staart. Net voordat we wilden gaan, wilde ze ook een poezengezichtje. En ik had helemaal geen schminck! Trouwens, ook al had ik het, ik kan er iemand uit laten zien als een hondje terwijl ik eigenlijk een vlinder wilde maken. Met een oogpotlood kreeg ze toen een vale poezenneus en dito snorharen. Ze vond het perfect!

Als je weinig met Carnaval hebt en je kids vieren wel carnaval op school dan moet je er als ouder toch aan geloven. Suzanne zat in die positie en verzamelde daarom handige tips voor ouders als haarzelf. Onze carnaval voor dummies tips lees je hier.

foto: Pim Geerts

#3. Trek je niks van de rest aan

Er zijn altijd kinderen die er leuker, toffer en mooier uitzien dan jouw kind. Dat outfit is bijvoorbeeld zelf gemaakt of echt briljant bedacht. Maar stiekem lopen de meeste jongens (vooral de jongsten) als Hulk, Star wars of andere superheld van de H&M en de meisjes als prinses. Dus origineel ben je vaak toch niet. Dan kan het altijd meevallen toch? Als je prinses of prins maar straalt.

#4. Doe zelf ook mee

Deze tip is eigenlijk niet serieus bedoeld. Er zijn ouders die dat doen: staat er ineens een heuse bloempot op het schoolplein. Die keuze op een nuchtere maag – de optocht is vrijdagochtend 8.45uur – begrijp ik echt niet. Maar als je daar zin in hebt, vooral doen! Net als de luizenmoeder: trek die Elsa-jurk vooral aan. Mij niet gezien, het is voor mij echt een kinderfeest. Toch ga ik dit jaar een hoedje opdoen, een hele stap ?.

Uiteraard zijn er nog heel veel tips die we kunnen geven of meer uitleg. Zoals wat het doel is van Prins Carnaval (weet iemand dit?) of de do’s and don’ts bij het raden van een outfit (ben je een Oger uit Shrek? Nee een elfje…). Maar ik heb er de ballen verstand van! Doe vooral je eigen ding. Mijn zoontje loopt dit jaar mee en wilde eerst als roze prinses, maar nu toch als Ninjago. En mijn dochter? Die gaat, zoals ze zelf zegt, als ‘biologische prinses’… Ze bedoelt Egyptische, maar ik laat haar lekker in die waan ?. Alaaf!!

Hoe gaan je kinderen en jij verkleed? Ben benieuwd naar de outfits! We vinden het heel leuk als je ze hier ter inspiratie plaatst.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..