By 13 januari 2018 Read More →

De magische verslaving van de unboxing video

In de kerstvakantie was ik ziek. De iPad bood daarom vaak een uitkomst om de kinderen even bezig te houden. Kon mijn vriend de kerstinkopen doen*. Toen ik weer bij de mensen was, was het al te laat. De kinderen waren verslaafde zombies geworden. Verslaafd…aan de wondere wereld van YouTube, in het bijzonder de unboxing video.

Ofwel het kijken naar nutteloze filmpjes van meisjes of volwassen vrouwen (!!) die dingen uitpakken. Ken je het niet? Lees en huiver. Ken je het wel? Vind je het ook zo erg? Ik snap de filmpjes gewoon niet.

In de kerstvakantie was ik ziek. De iPad bood daarom vaak een uitkomst om de kinderen even bezig te houden. Toen ik weer beter was, was het al te laat. De kinderen waren verslaafde zombies geworden. Verslaafd aan de unboxing video. Nutteloze filmpjes van meisjes of volwassenen die dingen uitpakken. Lees en huiver. 

foto: Pim Geerts

Kinderen zijn wondere wezens. Waarom is het zo fascinerend om te kijken naar iemand die producten uitpakt? De producten zijn meestal surprise-eieren, creaties van klei of slijm maken, mee spelen of uitpakken.

Lees ook: Vijf redenen voor een iPad-offday

De unboxing video

Er zijn twee soorten filmpjes:

#1 Ik begin bij de minst erge: mensen die de spullen centraal stellen en zelf niet in beeld zijn. Je ziet dus alleen handen, vooral lange gepimpte gelnagels. Ze pakken de producten uit en vertellen wat ze zien…echt interessant.

#2 Voor mij de meest raadselachtige: mensen die zichzelf centraal stellen. Van kleine kinderen tot grotere ‘meiden’. Op elk klein ding reageren ze uitzinnig. De ‘oh my god’s, ‘dit is echt zoooo chill’s of ‘cool, cool, cooooool’s vliegen je continue om de oren. Ik kan alleen maar denken: waarom, waarom, waarom?

Mijn dochter vlogt nu ook

De vloggers verdienen er heel veel geld mee. Dat snap ik wel, ze maken kleine meisjes en jongens helemaal gek. Mijn dochter wil nu ook peperdure LOL-ballen kopen van haar zakgeld en wil ook zelf filmpjes maken van slijm. Ik filmde haar, best wel hilarisch.

Dochter: ‘Kijk, ik heb vandaag twee soorten slijm. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Deze heb ik zelf gemaakt en is echt zoooo cool. Wil je weten hoe je deze maakt? Kijk op mijn website hoe je deze maakt.’

Ik: ‘En hoe ziet de andere eruit?’

Dochter: ‘Ja, deze hebben we dus vandaag in de stad gekocht en was helemaal niet duur’.

Ik: ‘Waar heb je deze dan gekocht?’

Dochter: ‘Dat vertel ik de volgende keer. Kijk eens wat een fijne slijm. Vind je dit filmpje leuk? Doe dan een duimpje omhoog.’

Zoon: ‘Als je het niet leuk vindt, dan….’

Dochter (resoluut kapt ze hem af): ‘NEE! Tot de volgende keer allemaal. Doeiiii’

Ze heeft met haar zes jaar dus al door hoe het werkt…Is er ook een unboxing-unfollow functie? Ik zeg: uitpakken en snel wegwezen!

Is jouw kind ook verslaafd aan de unboxing video? En vind je jij het ook zo’n gruwel? Praat met ons mee.

 

*Stiekem wel een goede manier om de taken eens anders te verdelen ?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..