By 2 november 2017 Read More →

Ziek zijn geeft rust!

Het leven van een ouder kan hectisch zijn, dat hoef ik jullie niet te vertellen. Als moeder van twee kinderen onder de zes, een bijna fulltime baan, familie, vrienden en sport, heb ik soms weinig ruimte voor spontane acties. Laat staan minder leuke acties.

Afgelopen week was ik ziek. Dat kan dus helemaal niet als moeder!

Dubbele afspraak afgezegd

Afgelopen donderdag sloot ik een nogal stressvolle week af. Of nou ja, mijn lichaam zei ‘tot hier en niet verder’. Ik kreeg migraine. Ik zei de dubbele afspraak af: sporten en een borrel en kroop vroeg in bed. De dag erop was het helaas niet beter en was ik echt ziek. Paniek! Want het was ‘mijn’ dag dus dat betekende dat mijn vriend zijn agenda moest omgooien. Met weemoed dacht ik terug aan ziek zijn ‘pre-moeder-tijdperk’. Slapen, slapen, tv kijken als je je weer iets beter voelt en weer slapen.

Wie zorgt er dan voor mama?

Als je moeder bent, moet je van alles als je ziek bent. Mijn dochter kwam heel lief een koud washandje brengen, maar ik moest haar vervolgens ook helpen met een tekening. Ik sliep bijna toen  mijn zoon uitbarstte in een woedeaanval en rende verdrietig naar boven ‘maaaamaaahhaaaaa’.  Mijn vriend had het nogal druk met kinderen en werk. Dus moest ik zelf water pakken en naar beneden bellen voor eten. En nee, dat is niet zielig, maar vooral zo anders.

Ziek zijn geeft rust: in de chillmodus

Vroeger als ik eigenlijk weer bijna beter was, was het lekker om nog even extra uit te zieken. En lekker languit je favoriete serie te bingewatchen. Als moeder kan dat niet meer, dacht ik. Maar toch heb ik nog een beetje ‘gespijbeld’ van het echte leven. Werk? Niet belangrijk! Huishouden? Daar ben ik nog te slap voor! Hierdoor had ik ineens alle tijd om mee te knutselen en spelen. En nog even samen naar buiten te gaan.

Van ziek zijn of eigenlijk beter worden kun je ook in de ultieme chilmodus komen. Als je het goed aanpakt tenminste...

Zo kwamen we samen in de ultieme chillmodus. Het viel mijn zoontje op. Ik had hem verteld dat ik last van mijn hoofd had: ‘mamma, ben je nu niet meer lastig?’ ‘Nee lieverd, we gaan lekker twintig afleveringen Robocar Poli kijken’, ook leuk…

Hoe gaat het bij jou thuis als je ziek bent? Laat het ons weten op Facebook.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..