By 5 oktober 2017 Read More →

10x peuter en dreumes vliegen elkaar in de haren

“Ze zijn een beetje fysiek hoor”, waarschuw ik de oppas met enige regelmaat. Want bij een beetje bekvechten om hetzelfde speelgoed blijft het hier meestal niet. Sinds de oudste zich tot peuter heeft ontpopt en de jongste hem alleen maar kopieert, gaat het er soms hard aan toe bij ons thuis.

Lichamelijk geweld is een understatement in een huis vol met jongens, daar ben ik wel achter. Slaan, schoppen, zelfs bijten lijken hier tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Steeds vaker tref ik mijzelf in situaties waarin ik als politieagent tussen beiden moet komen om complexe geschillen op te lossen en derde wereldoorlogen te voorkomen. Ik geef je er 10.

10x peuter en dreumes vliegen elkaar in de haren

#1 peuter gooit dreumes van de bank

Meer dan eens gebeurde dit al. Simpelweg omdat onze peuter geen zin heeft dat zijn broertje naast hem komt zitten. Hetzelfde broertje dat vervolgens doodleuk nóg een keer probeert om de bank op te klimmen.

#2 dreumes bijt peuter in zijn knie

Of welk ander lichaamsdeel dan ook. En altijd bedenkt dreumes wel een plausibele reden waarom hij vindt dat er gebeten mag worden. Niet in de laatste plaats omdat zijn grote broer daar zo lekker van gaat huilen. Althans, dat maak ik dan maar op uit de grote grimas die er verschijnt wanneer peuterlief het op een brullen zet.

#3 peuter trekt fietsje onder dreumes vandaan

Aan fietsten, loopauto’s en trekkers hier geen gebrek. Toch menen de jongens altijd op hetzelfde moment op hetzelfde voertuig te moeten rijden. Uiteraard geheel tot ongenoegen van de ander.

#4 dreumes mept peuter met houten zwaard

Riddertje spelen is momenteel helemaal the bomb hier in huis. Compleet met kostuum, zwaarden, schild én houten stokpaard trekken de beide jongens hier geregeld ten strijde. Maar wel tegen elkaar natuurlijk.

Slaan, schoppen, zelfs bijten zijn in ons huis met 2 jongens meer regel dan uitzondering. Onze peuter en dreumes vliegens elkaar in de haren. Continue...

 

#5 peuter loopt dreumes omver

“Ik moest er langs, mama…” Logische verklaring toch?

#6 dreumes duwt peuter van de glijbaan

Wij hebben een speelhuis inclusief zandbak, uitkijktoren én glijbaan. Mega zoet kunnen onze jongens hierop spelen, maar ook wel eens niet. Bijvoorbeeld als dreumes vindt dat zijn grote broer wéér eens niet opschiet op de glijbaan.

#7 peuter glijdt van glijbaan wanneer dreumes er nog voor staat

Boontje komt immers om zijn loontje.

#8 peuter slaat speelgoed uit de handen van dreumes

Dat peuter even niet met het speelgoed speelt, geeft dreumes natuurlijk niet het recht om ineens met ZIJN speelgoed te gaan spelen. Al het speelgoed is immers van peuter, zo is hij van mening. Maar als je denkt dat de dreumes het hierbij laat, think again! Een plan ter verdediging is al in de maak.

#9 dreumes gooit expres de net gebouwde, vijfverdiepingen tellende bouwtoren om van peuter

Onze peuter heeft het bouwen echt door. Kosten noch moeite worden gespaard. Menig architectonisch bouwwerk verrees er al in onze woonkamer. Tot grote vreugde van dreumeslief, die bij het zien van een blokkentoren plots verandert in een sloopkogel.

#10 peuter mept dreumes met de omgegooide blokjes op het hoofd

… en geef hem eens ongelijk.

Broers, ze kunnen niet met én niet zonder elkaar

Toen mij verteld werd dat jongens hun problemen vooral fysiek oplossen, kon ik mij daar als lid van het andere geslacht maar weinig bij voorstellen. Nu ik moeder ben van twee onstuimige boys kan ik dat alleen maar beamen. Maar net zo snel als dat ze elkaar in de haren vliegen, hebben ze het ook weer bijgelegd. De kusjes op gebeten en geblesseerde ledematen zijn meestal dan ook niet aan te slepen. Want hoewel ik de twee broers dus (nu al) regelmatig uit elkaars clinch moet halen, kunnen ze ook niet zonder elkaar.


(c) Can Stock Photo / ia_64

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.