Ieder één kind maakt iedereen vrolijk gezind

Het leven met kinderen is best druk. Werken, sporten, brengen, halen, vrienden, het huishouden…. Soms krijgt het zorgen voor je kinderen meer tijd, dan de tijd die je doorbrengt mét je kind. Dus tijd om te spelen, samen te knutselen of gewoon te genieten van je kinderen is er in periodes weinig bij.

Dan laat ik mijn kinderen lekker met elkaar spelen. Niks mis mee natuurlijk, maar toch knaagt het een beetje….

Dubbelleven

Ik heb altijd het idee dat ik een soort dubbelleven leid (zet Jambers*-stem op): ‘Doordeweeks is Suzanne een werkende, succesvolle (;-)) zakenvrouw en in het weekend is ze moeder van twee kinderen.’ Mijn zoon en dochter hangen in het weekend vaak aan mij en zo proberen we de weinig tijd van doordeweeks in te halen. Helaas moet ik dan ook wasjes draaien etc. Of we doen iets met zijn vieren waardoor je nog niet echt één op één aandacht hebt. Hier hebben we nu – bij toeval – iets op gevonden.

Aparte aandacht

Mijn vriend ging met zijn vriendengroep een weekendje kamperen. En ieder nam één kind mee. Ik heb nog even geprobeerd of hij ze niet allebei wilde meenemen, want wanneer heb je nou nog tijd voor jezelf? Maar dat werd hem niet. En gelukkig niet! Wat een fantastische dagen heb ik met mijn zoontje gehad. We zijn erop uit gegaan en hebben ook lekker thuis genoten. Hij mocht zelf bepalen wat we zouden doen. Omdat hij nog een peuter is, gaf ik hem twee opties: het spoorwegmuseum of Nijntjemuseum. Hij koos voor de treinen. Het was zo gezellig om samen rond te lopen, te spelen en hij kletste me de oren van mijn kop: ‘Waarom is deze trein hier?’ En bij een grote kamer: ‘Is dit huis van de koningin?’ Ook leuk om weer te ervaren dat het best relaxed kan zijn met maar één kind.

Het leven is druk en aandacht moet je verdelen tussen veel dingen. Bij toeval ontdekte Suzanne dat apart met je kind iets doen daarom erg leuk is. Doe jij weleens iets apart met je kind?

Dat smaakt naar meer

Ook mijn vriend en dochter kwamen erg enthousiast thuis van hun avontuur samen. Dat smaakt naar meer! Uiteraard gebeurt het wel eens, maar dat is dan vooral even naar de supermarkt of iets in de stad halen. Met het hele gezin het weekend doorbrengen blijft en soms even echte aandacht voor één kind is heel veel waard! Maar, zoals mijn dochter zei, ‘dan volgende keer met jou en niet met hun.’ Wijzend naar de mannen :-).

Doen jullie weleens wat apart met je kind? Laat het ons weten op Facebook.

*Ken je hem nog, de Belgische tv-documentaire maker?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..