Al 7 jaar zwemles, wat een hel!

Zwemles, niet echt een hobby van me. Ik heb trouwens nog nooit een ouder horen zeggen: “We gaan morgen toch zoiets leuks doen, we gaan naar zwemles!” Het is er namelijk altijd veel te warm. In zo’n zwembad. Het water is te koud. Waardoor het kind dat zwemles heeft er ook geen zin in heeft en jullie allebei wel een potje willen janken.

Vaak doet dat kind dat ook, maar het staat zo raar als jij als ouder onbedaarlijk een potje gaat zitten meekrijsen. Daar krijg je het trouwens ook weer warmer van in dat bedompte zwembad.
De hokjes zijn vaak te klein, zelfs hier in Amerika! De vloer is nat en glad. De kleren die vervolgens op de grond vallen ook, omdat dat hokje zo klein is. Ga maar door. Wat een ellende. En wij doen het al 7 jaar! Dat zit namelijk zo.

Al 7 jaar zwemles

Van 2006-2012 woonden wij in Newcastle, Australië. Wij hadden daar een zwembad in de tuin. Toen mijn oudste Tom twee werd, hebben we hem op zwemles gedaan. Omdat we wilden dat hij leerde wat hij moet doen als hij in het zwembad zou vallen. Nu las ik deze week een artikel, dat peuters nog steeds kunnen verdrinken, ondanks het feit dat ze zwemles hebben. Dus dat was mooi weggegooid geld.

Maar Tom heeft dus al vanaf zijn tweede zwemles. Elke week. We zijn overigens vorig jaar gestopt met Tom, omdat we vinden dat ie kan zwemmen. Je zwemt hier namelijk niet af, krijgt geen diploma. Wij gissen maar een beetje. Wanneer we denken, ja nu kunnen ze wel zwemmen, stoppen we met die veel te dure lessen. Want ja, het is ontzettend belangrijk dat je kind leert zwemmen. Dus betalen wij hier geloof ik iets van $260 voor 12 lessen. Per kind.

Alles voor de veiligheid

Alles voor de veiligheid van je kinderen. En voor je eigen rust in de zomer. Want het is zo fijn als je op een warme zomerdag in het zwembad bent en je weet dat ze kunnen zwemmen. We zijn hier lid van een community pool, met heuse Baywatch-achtige lifeguards, dus dat verkleint ook het verdrinkingsgevaar. En vergroot het kijkplezier. Én we hebben hier het alternatief van Lake Michigan. Dat is zo koud, daar kun je bijna niet in zwemmen. Het heeft wel een fijn strand en ook fijne lifeguards.

Maar goed, zwemles blijft een noodzakelijk kwaad. Mijn dochter van zes kan nog steeds niet fietsen zonder zijwieltjes. Iets wat we in Nederland niet hardop durven zeggen, maar ze zwemt beter dan haar broer van 9. Zonder diploma A, B of C, maar ik ben er, nu het hier 30+ graden is, maar wat blij mee!

> Lees ook: Zwemles: hoe hou je het vol?


(c) Can Stock Photo / diverroy

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.