1-2-3, Ready voor take off met de nieuwe AH ruimtevaart spaaractie.

Nooit vergeet ik meer die kleuter die, toen ik nog juf was, mij het zonnestelsel ging uitleggen. Vol passie vertelde hij mij alles en rondde af met de opmerking dat hij later astronaut ging worden.

Ik kan me André Kuipers ook als zo’n klein jongetje voorstellen. Hij was namelijk degene die Albert Heijn benaderde met de vraag of ze een spaaractie rondom ruimtevaart en duurzaamheid interessant zouden vinden. En lucky us, Albert Heijn hapte toe.

AH Ruimtevaart actie

Aanstaande maandag 15 mei start de landelijke spaaractie waarin kinderen spelenderwijs kennismaken met het thema Ruimtevaart. In de spaaractie stappen kinderen samen met ruimtevaarder André Kuipers virtueel de ruimte in om te leren over ruimtevaart en de kwetsbaarheid van onze planeet. Educatie staat centraal. Doel is om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is. Wat kunnen we zelf doen om verstandig met de aarde om te gaan?

De te verzamelen ruimteplaatjes spelen in op thematieken als ‘Leven en werken in de ruimte’, ‘Wat doen astronauten’, ‘Welke rol heeft ruimtevaart in ons dagelijks leven’, ‘Een blik op onze aarde’, ‘Ons zonnestelsel’ en ‘Het heelal’. In totaal zijn er 160 kaartjes met feiten en weetjes, waarvan 23 met Virtual Reality (VR)/Augmented Reality (AR) belevingen.

Bij besteding van iedere 10 euro ontvangen klanten een set met daarin 4 ruimtevaartplaatjes. Het verzamelalbum is verkrijgbaar voor 0,99 euro en is in de eerste week gratis bij aankoop van de bonusaanbieding op de voorkant van de folder.

Is jouw kind fan van het onderwerp ruimtevaart, dan moet je ook even de speciale André Kuipers flight suit checken. Je weet wel zo’n blauwe overall met allerlei emblemen. Gisteren ontvingen wij een perspakket met het pak erin. Job liep vanmiddag al als astronaut door het huis. Schot in de roos, haha!

Virtueel de ruimte in

Tot slot nog even over die Virtual Reality (VR)/Augmented Reality (AR) belevingen. Kinderen krijgen met VR zelf de mogelijkheid om virtueel de ruimte in te gaan met André Kuipers. Terwijl ze genieten van adembenemende uitzichten, leert André ze alles over ruimtevaart en krijgen ze het gevoel er zelf te zijn. In AR gaan kinderen samen met André Kuipers naar verschillende plekken van het zonnestelsel. Met de gratis AH Ruimtevaart App (vanaf 15 mei gratis te downloaden voor iOS en Android), een smartphone of tablet en een VR-bril kunnen kinderen rond en door de verschillende ruimtebestemmingen en –objecten ‘bewegen’ en met de plaatjes creëren kinderen hun eigen universum. De nieuwste AR-technologie zorgt voor een nog rijkere ontdekkingsreis.

De ruimtevaartplaatjes, het verzamelalbum, VR-brillen, en de speciale André Kuipers flight suit zijn vanaf maandag 15 mei verkrijgbaar in iedere Albert Heijn winkel.

 

Dit artikel bevat producten die ons gratis door Albert Heijn zijn toegestuurd.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.