Voordelen van wonen in de VS. Na mijn eerdere klaagzangen…

In eerdere artikelen 'klaagde' de Nederlandse Bettie die in de VS met haar gezin woont over verschillende dingetjes. Maar er zijn natuurlijk ook voordelen aan wonen in de VS. Je leest ze hier.

Nu hoor ik jullie denken, als het allemaal zo vreselijk is daar in de VS (zie mijn eerdere blogs), waarom wonen jullie er dan? Nou allereerst vanwege het geld. Ja, laten we eerlijk zijn, als Sander hier geen baan had, zaten we hier niet. En wonen in de VS is toch stiekem ook wel weer heel erg leuk.

Zo kun je hier prachtige reizen maken. Het land is zo immens groot, en er is zo vreselijk veel moois te zien. Wij zijn met het gezin in de RV (Recreational Vehicle, de camper) afgereisd naar Californië, Nevada, Arizona en Utah. En dat zijn nog maar 4 van de 50 staten!

Prachtige dingen hebben we gezien waaronder the Grand Canyon, Zion, Bryce en Highway 1. In deze nationale parken is het echt prima vertoeven. De campings zijn superschoon en het is allemaal goed georganiseerd. De kinderen vinden zo’n vakantie in een huis op wielen ook helemaal mooi.

De schoolbus

Een ander heel fijn ding van wonen in de VS is de schoolbus. Mijn kinderen worden gehaald en gebracht met de mooie gele bus. Maar het allerbeste is nog dat het gele gevaarte voor de deur stopt. Met name in de winter is het zo fijn dat jij de deur niet uit hoeft, maar je kinderen alleen een zetje hoeft te geven over de drempel, richting de bus. En dan snel weer de deur dicht, want de winters kunnen hier knap koud zijn. Tom en Maud hoeven maar een klein stukje door de kou of regen. Ik zwaai ze binnen wel uit. Fantastische uitvinding!

In eerdere artikelen 'klaagde' de Nederlandse Bettie wonend in de VS met haar gezin over zaken. Maar er zijn natuurlijk ook voordelen aan wonen in de VS. Je leest ze hier.

Vriendelijk en behulpzaam

De meeste Amerikanen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ik kan natuurlijk niet voor alle delen spreken, maar hier in de Midwest vind ik ze erg aardig. Zo woonden wij hier een week en mijn auto werd met een ferm mechanisch mankement weggesleept. Een half uur later stond de buurman op de stoep om mij te laten weten dat hij een extra auto had die ik wel mocht gebruiken. Ik had de beste man nog nooit ontmoet! Hoe lief is dat? Ik begon natuurlijk meteen te janken.

Let wel: ik was net een week in het land, het was hartje winter, we kwamen uit de Australische zomer, mijn auto was weg en ik had een drie maanden oude baby. Met deze stortvloed aan emotie wist hij dan weer niet zo goed raad, wat ik me dan ook wel weer kon voorstellen. Ook het ‘Goodmorning, how are you?’ op straat en in de winkels vind ik erg vriendelijk. Het stelt natuurlijk niks voor. Ik bedoel, de kassière zit echt niet te wachten op een eerlijk antwoord, maar het is toch een aardige geste.

Nog meer voordelen van wonen in de VS

Nog een positief punt is de bibliotheek hier. Ik weet niet hoe het in Nederland gesteld is, maar hier is de kinderbibliotheek ontzettend actief. Elke maandag een knutsel met een thema, wekelijkse leesgroepjes voor verschillende leeftijden. Voorleesochtenden voor baby’s en peuters. De bibliotheek hier heeft de komende weken een LEGO tentoonstelling met boeken over LEGO. Ze doen er alles aan om de bieb een leuke interessante plek voor met name kinderen te maken. Én, ze hebben ook heel veel boeken. Die je kan lenen. Wat op zich handig is als je een bibliotheek bent.

Maar het allerbeste aan dit land is natuurlijk onze president. Ik ga hier verder geen woorden aan wijden, maar een welbespraakter en intelligenter mens is er bijna niet te vinden. Maar het voert te ver om hier verder op in te gaan. Het is ook geen politiek blog en ik hoop dat alle lezer(e)s(sen) de kunst van cynisme verstaan.

Mijn volgende stuk wordt natuurlijk wel weer iets om over te zeuren. Want dat is toch het leukst. En ik blijf natuurlijk Nederlandse. En klagen, dat kunnen wij als geen ander.


(c) Can Stock Photo / digitalgenetics

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.