By 21 maart 2017 Read More →

CliniClowns is een leuk onderwerp voor een spreekbeurt

Een spreekbeurt over CliniClowns? Wij hebben hun handige pakket werkstuk of spreekbeurt CliniClowns getest samen met Ella uit groep 8. Lees hier meer en download het gratis spreekbeurtpakket.

Bij de meeste scholen staat er in de midden- en bovenbouw een jaarlijkse spreekbeurt op de planning. Job moet in groep 5 een spreekbeurt over zichzelf geven. Een makkelijk onderwerp, maar de jaren daarna mogen kinderen zelf een onderwerp aandragen. Verzin dan maar eens een onderwerp voor je spreekbeurt…

Huisdieren en hobby’s worden vaak gekozen door kinderen. Misschien gaat er bij jullie thuis ook een brainstorm vooraf? Breng dan CliniClowns eens in als onderwerp voor een spreekbeurt. Ik zal je vertellen waarom.

Onderwerp spreekbeurt CliniClowns

Als MoodKids zijn we inmiddels al bijna een jaar online ambassadeur van CliniClowns. Jaarlijks speelt CliniClowns met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. Kinderen worden in hun kracht gezet en krijgen meer zelfvertrouwen. Een geweldig goed doel, vinden wij!

Daarom besteden wij regelmatig (redactionele) aandacht aan deze organisatie. Zodat ze nog meer naamsbekendheid genereren. Daar kan jouw kind dus ook een steentje aan bijdragen! CliniClowns helpt je daar graag bij.

Ze hebben een handig pakket ontwikkeld, dat je kind kan gebruiken voor zijn of haar spreekbeurt of werkstuk. In het pakket vind je:

  • handige informatie, tips, spiekbriefjes en een CliniClowns Quiz
  • map met mooie foto’s om je werkstuk of spreekbeurt te pimpen
  • een powerpoint in de stijl van CliniClowns

Het pakket kun je makkelijk online downloaden via deze link. Wil je ook nog een clownsneus, poster, ballonnen en neuzenstickervel per post ontvangen? Die kun je er (gratis) bij bestellen. Je ontvangt het pakket na ongeveer tien werkdagen per post.

Zo’n pakket moet natuurlijk uitgeprobeerd worden. Ons buurmeisje Ella (11 jaar, groep 8) werd door de verhalen over CliniClowns al snel enthousiast over het onderwerp. Ze wilde -op mijn verzoek- in haar klas een spreekbeurt geven. Leerkracht Peggy werkte ook mee, dus aan de slag!

Aan de slag met de spreekbeurt CliniClowns

Samen met Ella heb ik het spreekbeurtpakket gedownload en de spullen bekeken. CliniClown-coach Plip geeft informatie, tips en houdt je gemotiveerd. De informatie is duidelijk, mooi vormgegeven, informatief en oogt compleet. Het nodigt zeker uit om ermee aan de slag te gaan. In het document staan in de tekst regelmatig clownsneuzen afgebeeld, die geven aan dat bij die informatie ook fotomateriaal aanwezig is, die je kunt gebruiken. Ella maakte samen met de informatie een powerpoint-presentatie in CliniClowns-stijl.

Het leek Ella ook leuk om een CliniClowns Quiz als afsluiting van haar spreekbeurt te geven. We hebben de rode neuzenvellen uit het pakket gekopieerd op wat dikker papier, de neuzen uitgeknipt en op een satéprikker vastgezet met washitape.

Een spreekbeurt over CliniClowns? Wij hebben hun handige pakket werkstuk of spreekbeurt CliniClowns getest samen met Ella uit groep 8. Lees hier meer.

Ter voorbereiding heeft Ella samen met Job en mij gekeken naar de film Patch Adams (die ik hier kocht). De film draait om Hunter ‘Patch’ Adams, wiens ideeën onder andere hebben geleid tot de oprichting van CliniClowns. Een prachtige film met wijlen Robin Williams in de hoofdrol. De film geeft heel beeldend weer wat voor enorme ommezwaai dit was qua gedachtegoed in de gezondheidszorg. Job is nu zo enthousiast, dat hij ook een spreekbeurt wil geven over CliniClowns. Nog wel even een jaartje wachten, schat. 😉

De spreekbeurt over CliniClowns

Twee dagen voor de spreekbeurt kreeg Ella nog een mail van CliniClowns om haar succes te wensen met haar spreekbeurt. Super leuk en attent! Eindelijk was het dan zover. De dag van de spreekbeurt. Ik fietste naar haar school in ons dorp, gewapend met een camera om alles vast te leggen. Benieuwd hoe het zou gaan en hoe dit onderwerp zou vallen in haar groep.

De groep zat al in de kring en Ella ging van start. Na de powerpoint waarin ze de nodige informatie over CliniClowns heeft gedeeld, is het tijd voor de quiz. Ella legde haar klasgenoten diverse vragen voor. Als haar medeleerlingen het antwoord wisten op de vraag, kon de neus worden ‘opgezet’.

Een spreekbeurt over CliniClowns? Wij hebben hun handige pakket werkstuk of spreekbeurt CliniClowns getest samen met Ella uit groep 8. Lees hier meer.

Klasgenootje Kim won uiteindelijk de quiz en kreeg van Ella de ‘CliniClowns Award’, die Ella zelf had gemaakt. De award bestond uit een versierde, transparante plastic (holle) bal met daarin een CliniClowns neus.  Zie hieronder Ella en winnares Kim.

Een spreekbeurt over CliniClowns? Wij hebben hun handige pakket werkstuk of spreekbeurt CliniClowns getest samen met Ella uit groep 8. Lees hier meer.

Bedankt Jenaplanschool ’t Hoge Land voor jullie medewerking en gastvrijheid! En lieve Ella, zo stoer dat je een extra spreekbeurt hebt gedaan en je zo in het onderwerp hebt verdiept. Top gedaan! Supertrots op je!

Hier download je het pakket werkstuk of spreekbeurt CliniClowns

 

MoodKids is online ambassadeur van CliniClowns.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.