By 19 maart 2017 Read More →

Kom je op mijn feestje? Eerst hier graag tekenen!

De meeste kinderfeestjes worden hier uitbesteed. Zoals het ook het schoonmaken, tuinieren, sneeuwruimen, maar dat is een ander verhaal. Dus de meeste feestjes vinden plaats in een Jumpzone, Jump America, of Blastzone. En nou raden jullie het al, natuurlijk: daar wordt gesprongen, gerend en gegleden.

Alles om energie kwijt te raken. Maar omdat er aan zulke activiteiten ook risico’s verbonden zijn, moet je als ouder bij elk feestje een zogeheten waiver ondertekenen.

Hier graag tekenen!

De waiver, waarbij je als ouder zegt dat je snapt dat je kind kan vallen of zelfs iets kan breken. En alles daartussenin. Want waar gesprongen wordt, vallen kindjes. Dat je dat snapt is voor Jumpzone natuurlijk niet genoeg. Je ondertekent ook dat je het etablissement niet, en daar komt ie weer: aansprakelijk stelt. Als er iets gebeurt, zijn zij daar niet schuldig aan.

Zo’n waiver is niet een lullig papiertje. Het is een volgeschreven A4tje. Want met je handtekening zeg je onder andere dat je in goede gezondheid verkeert. Dat je elke (kleine)verwonding zult rapporteren en dat je toestemming geeft om naar het ziekenhuis te worden afgevoerd. Mocht dat nodig zijn. Maar onder geen beding zul je het feestpark suen.

Ook zo genoten van Bettie's blog over de homemade kindertraktatie? Dit keer vertelt ze over de Amerikaanse kinderfeestjes. Hier graag tekenen en niet suen!

Onschuldige kinderfeestjes?

Toen mijn oudste Tom 5 jaar werd,  hadden we hier thuis een heel onschuldig piratenfeestje. Schatzoeken en de hele mikmak. We waren hier net een half jaar en waren nog niet echt gewend aan het buitenhuizig je verjaardag vieren. Nu overigens wel.

> Lees ook: heel veel leuke ideeën voor een piratenfeestje

Ik vind het super dat ik met 20 jongens kan gaan lasertaggen. En die jongens niet in mijn huis heb. Want uiteraard wordt de hele klas uitgenodigd, niet 4 of 5 kindjes. Maar even terug naar het piratenfeestje, hoe onschuldig het ook was, er had wel wat kunnen gebeuren. Hadden die ouders mij dan aangeklaagd? Wij hebben namelijk nog geen Heijbroek waiver opgesteld. Maar we vieren ook geen verjaardagsfeestjes meer thuis, dat scheelt.

Toch jammer, want hoe praktisch het ook is om het buitenshuis te doen, gezellig is het vaak niet.


(c) Can Stock Photo / tutul1410

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.