De traktatie van mijn kind mocht niet uitgedeeld worden..

Biologische ongezoete appelmoes, volkorenmeel, maple syrup, wortels, appels, bloed, zweet en tranen. Ik had echt mijn stinkende best gedaan gedaan op de mini cupcakes. Vier jaar werd ze, onze Maud en ze mocht trakteren op de preschool.

Buiten het feit dat ze ontzettend gezond waren, smaakten ze ook gewoon echt goed! Ik weet niet wie van de twee trotser was, Maud of ik. Bovenop de traktatie prijkten 16 mooie Nijntjes, gemaakt van poedersuiker en marshmallows. Balans, daar gaat het om!

Deze moeder deed haar stinkende best op een homemade, gezonde traktatie. Ze kreeg een telefoontje van school: je kind mag de traktatie niet uitdelen... Bettie schrijft iedere twee weken over haar leven in de VS...

Traktatie niet uitdelen…

Daar ging ze, trots als een pauw, op haar prachtige cupcakes. Een uur later kreeg ik een telefoontje van de juf. Maud mocht de cupcakes niet uitdelen, want ze waren home made. Het speet haar ontzettend, maar als ze nou in de winkel waren gekocht was het geen probleem. Dan kon ze de ingrediënten lezen. Mijn übergezonde cupcakes kwamen onaangeroerd retour.

De cupcakes uit de winkel hebben een soort fluoriserende frosting en basisingrediënten als high fructose corn syrup [RED glucose-fructose stroop] en artificial flavoring [RED: niet-natuurlijke smaaktoevoegingen] .

Ze blijven gek genoeg ook minstens twee weken houdbaar… Als ik deze cupcakes had meegegeven had de juf in ieder geval kunnen lezen dat ik de kindjes 10x de suikerwaarde van die dag had gegeven.

Deze moeder deed haar stinkende best op een homemade, gezonde traktatie. Ze kreeg een telefoontje van school: je kind mag de traktatie niet uitdelen... Bettie schrijft iedere twee weken over haar leven in de VS...

Ik snap het nog steeds niet helemaal…

Na vier jaar VS snap ik dit nu wat beter, maar nog steeds niet helemaal. Als er in mijn cupcakes iets had gezeten wat een allergische reactie teweegbrengt bij (één van) de kindjes, kunnen de ouders de preschool aanklagen. En de preschool misschien wel mij. Wij kunnen overigens lastig de voedselproducenten van die atoomverlichte cupcakes aanklagen. Want het feit dat high fructose corn syrup nog verslavender werkt dan suiker en één van de belangrijkste oorzaken is van het overgewicht in deze natie, valt te verwaarlozen, toch? Gelukkig zit het bijna overal in verwerkt, want het is goedkoper dan suiker.

Onze Nijntje cupcakes zijn overigens de volgende dag uitgedeeld op de Tulipschool. Want mijn kindjes gaan ook nog één keer per week een middag naar de Nederlandse school. Daar zijn ze dol op huisgemaakte cupcakes zonder ingrediëntenlijst. En zonder high fructose corn syrup

(c) Can Stock Photo / mflippo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.