By 26 januari 2017 Read More →

Nu je kids hebt, krijg je hier spontaan smetvrees van!

Openbare ruimtes, voordat ik kids kreeg, stoorde ik mij er niet aan. Toen ik moeder werd, nam het begrip smetvrees ongekende vormen aan.

Het begrip ‘vies’ wordt een stuk smeriger op het moment dat je jouw kroost blootstelt aan het leven buitenshuis.  “Niet aankomen, niet van de grond rapen…VIES, BAH, NIET in je mond stoppen.” Toch komt het moment dat je jouw klinische woonkamer moet verruilen voor de grote, boze buitenwereld. Dan kun je maar beter voorbereid zijn.

Lees mee met de 10 meest ranzige openbare plekken, die voordat je kids kreeg zo onschuldig leken, maar nu serieus smetvreesgevaar met zich meebrengen.

10 x de meest smerige plekken met kinderen 

#1 Het openbare zwembad

Ik ben geen fan van het zwembad, maar met kids vind ik dit pas echt een hel. Losgeweekte pleisters, klossen haar en klodders snot. Waarom zie ik dat altijd pas voorbij drijven wanneer ik mijn tere baby’tje in het zwembadwater deponeer?

#2 De lift in een parkeergarage

Zonder kids is dat natuurlijk ook al goor. Maar wanneer je peuter per se op de liftknopjes wil drukken? JAK!

#3 Op en rond de pinautomaat

Pinnen met kroost is een verschrikking. Want je ontkomt er niet aan om heel even je ogen af te wenden van jouw smetteloze oogappeltjes om je pincode in te toetsen. Wanneer je weer om kijkt, zit kind 1 op de grond met iets ondefinieerbaars in zijn handen (“NIET in je mond stoppen”). Kind 2 leunt tegen een onder gezeken muurtje aan (“HELLUP!”)

#4 De trapleuning van een openbare trapopgang

Ik heb mijn peuter braaf geleerd zich goed vast te houden wanneer hij traploopt. Maar o, wat heb ik daar spijt van op het moment dat wij een trap oplopen in een parkeergarage.

#5 Verschoningstafel bij een openbaar toilet

Ben je thuis in de weer met desinfecterende goedjes? Denk maar niet dat ze van de plaatselijke benzinepompschoonmaakploeg zo secuur zijn. Ik wil er niet teveel over nadenken.

#6 Steegjes

Je kunt daar als volwassenen prima doorheen laveren (tenzij je een stuk in je kraag hebt.) Met onstuimige peuters lijken smalle steegjes nóg smaller.

#7 Kinderstoeltjes bij een restaurant

Dit klinkt raar, maar viezer dan dit wordt het niet. Want waar een openbaar toilet vanwege etiquette nog gereinigd MOET worden. Worden kinderstoeltjes vaak gewoon zonder schoon te maken teruggezet. Bacteriën hebben vrij spel. Volgens studies wordt zelfs de E coli bacterie aangetroffen op kinderstoeltjes. BAH dus!

Toen ik moeder werd, nam het begrip smetvrees ongekende vormen aan. Dit zijn in mijn ogen 10 smerige plekken met kinderen in het openbaar. Je leest ze hier.

#8 De zandbak in een speeltuin

Katten zijn er dol op en poepen er in. Dat jouw peuter zandtaartjes eet, die hij van zijn peutervriendjes geserveerd krijgt, is dus eigenlijk best vies. Je kunt ze beter meteen wormen voorschotelen.

#9 Het strand

Je zou het niet zo snel verwachten, maar ook het strand is een gore plek. Zwerfafval is er één. Hondenpoep, ganzenpoep, aangespoelde troep…  zo kan ik nog wel even doorgaan. “VIES!” , riep ik dan ook toen ik zachte peuterhandjes in een ‘gerecycled’ bakje patat zag graaien.

#10 De trein

Hoef ik verder niet veel over uit te leggen. Want dit is ook weer typisch zo’n plek waar veel mensen opeen zitten en maling hebben aan enige vorm van hygiëne. Ik meed het openbaar vervoer al, maar sinds ik kids heb nog veel meer.

Gewapend met desinfecterende doekjes

Als ik kon, verpakte ik mijn oogappels in een hermetisch afgesloten plastic zak, wanneer ik naar buiten moet. Best gek, dus dat doe ik maar niet. Wel ga ik gewapend met desinfecterende doekjes op oorlogspad. En belandt er onverhoopt toch iets in de kindermondjes dat daar niet voor bedoeld is? Dan doe ik maar of ik het niet gezien heb en denk ik: … “worden ze resistent van”.

Ben ik nog een in jouw ogen vieze openbare plek vergeten? Laat het me weten op Facebook.

 
(c) Can Stock Photo / edu1971

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Peuter

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.