By 2 januari 2017 Read More →

Survivaltips voor een eerste kinderfeestje

We hadden laatst ons eerste kinderfeestje. Wat een drukte! Maar door het goed te plannen was het prima te doen voor ons. En veel belangrijker: de kinderen vonden het super.

Wie nodig je uit?

Sommige mensen nodigen zoveel kinderen uit als het aantal jaar dat hun kind wordt. Dus bijv. 5 kindjes voor een 5-jarige. Van mij hoefde dat niet per se, maar ik wilde ook niet een te groot groepje. Ik begon er een paar weken voor het feestje over: ‘wie wil je uitnodigen?’. Onze dochter heeft al sinds de eerste dag op de basisschool wisselende vriendjes en vriendinnetjes. De ene dag is een van de meiden haar bff, de andere dag speelt ze met een jongen. Uiteraard zijn er een paar die steeds terugkomen, dus die kindjes wilde ik gaan uitnodigen.

Daar was mijn dochter het niet mee eens! Eén vriendin mocht absoluut niet komen en ineens was het belangrijk dat een jongen zou komen waar ik haar nog nooit over had gehoord. Wat blijkt? Zo mocht ze ook op zijn feestje komen. Ik heb toen afgesproken dat zij er een paar mocht bepalen en ook pappa en mamma twee kindjes. ‘Ok, maar daar ga ik dan niet mee spelen.’ Grrrr.

Wat ga je doen?

Mijn dochter is al op een aantal feestjes geweest. Veel daarvan gingen naar een indoor speeltuin. Daar had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Veel geld en ik vond dat thuis ook leuk genoeg zou moeten zijn voor een eerste feestje. Anders leg je de lat ook meteen zo hoog. Mijn dochter wilde graag als thema Batman. Dat heb ik redelijk simpel verwerkt in het feestje, zoals een Batman vormpje gekocht om cake mee te versieren en Batman slingers opgehangen. Het feestje had ik ingedeeld in een grove tijdsplanning. Dat werkte best goed! Maar we waren flexibel genoeg om alles aan te passen.

> Lees ook: rond het thema superhelden hebben we op MoodKids ook veel leuke ideeën verzameld.

Wat heb ik gedaan

– gegoogled om inspiratie op te doen, zoals http://kinderfeestje-thuis.net/spelletjes-voor-binnen/. Thema was Batman dus het spelletje standbeeldendans werd superheldendans.
– een planning in elkaar gedraaid: drie uurtjes duurde het feestje…lang genoeg volgens mij!
– begonnen met lunchen met broodjes knakworst en tosti’s. Dan heb je al een leuke activiteit gehad én is niemand sacherijnig van de honger.
– het programma omgegooid toen we erachter kwamen dat we teveel activiteiten hadden waar je bij aan tafel moest zitten.
– sommige onderdelen vrij gelaten, zoals het knutselen van maskers. Uiteindelijk is iedereen met een masker naar huis gegaan, maar niet iedereen was tegelijk aan het knutselen.
– buiten geëindigd. We merkten dat iedereen een beetje hyper werd van binnen zitten met toch wel wat suikers…buiten rennen en ‘wachten’ op de ouders was een goede zet!

Suzanne had laatst ons eerste kinderfeestje. Wat een drukte! Maar door een goede planning was het goed te doen. Lees hier haar survivaltips.

Foto:Pim Geerts

Eerste kinderfeestje: gebroken met traditie

Ik heb me wel eens verbaasd over de zakjes snoep en/of cadeaus waar mijn dochter na een feestje mee thuis kwam. Ik snap nog steeds het nut niet helemaal, behalve dat je het feestje nog langer leuk maakt. Maar ook nóg meer suiker geeft. Daarom heb ik het niet gedaan. Mijn dochter vond het prima. Eén kindje vroeg of ze ook nog iets mee naar huis kreeg, maar vond het helemaal ok toen ik nee zei. Ik vind het een goede breuk met deze traditie. Wat vinden jullie?

Wij kijken terug op een super eerste kinderfeestje. Eén kindje noemde het haar leukste feestje ooit. Wat wil je nog meer?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Kinderfeestjes

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..