By 18 december 2016 Read More →

Jarig in december zijn is een ramp

Als de Sint met de stoomboot aankomt eind november, zie ik de stoomwolken letterlijk opdoemen. En kijk een beetje op tegen de maand die komen gaat. De decembermaand is voor iedereen druk.

Zeker als je kinderen naar school gaan en ze echt aan alle feestdagen superveel aandacht besteden. Na het vertrek van de goedheiligman heb je als je geluk hebt een paar weken rust….in ons geval maar heel even.  

Decemberstress

Want nou ja, rust: de kinderen zijn aan vakantie toe, hyper van de kerstliedjes en zelf ben je ook wel een beetje klaar met je werk, de kerstborrels en eindejaarsdeadlines. En dan is ie daar ineens, de kerstvakantie. Heerlijk eten met de ene familie, nog meer eten met de andere familie en als je geluk hebt, ook tijd met je gezin alleen. Totdat nóg meer eten zich aandoet in de vorm van oliebollen eind december. Met een knal kun je de feestmand dan eindelijk afsluiten. Wij hebben in december nog een extra feestje.

Jarig in december

Toen ik zwanger was en ik mensen de uitgerekende datum vertelde, waren sommigen echt in shock. Iemand durfde zelfs te zeggen ‘oh nee, je had beter even kunnen wachten’. Ik vond het nogal een heftige reactie, maar ik geef ze inmiddels groot gelijk! Mijn dochter is geboren op de mooie datum 12-12, net tussen Sinterklaas en de Kerstman in. Maar het blijft heftig: de pepernoten net achter de kiezen en al genoeg cadeaus gehad…en dan weer feest met cadeaus en taart. Mijn dochter wordt met de dag hebberiger: meer, meer, meer cadeaus. De reclames tussen de Zapp-filmjes in helpen ook niet mee: alles wil ze hebben. En ik vind het eigenlijk ook best zielig: in december al je opgebouwde krediet krijgen en daarna het hele jaar niets meer.  

Foto:Pim Geerts

Ff omdenken

Uiteraard is de maand december ook heel gezellig. Overal lichtjes, kerstbomen, warme chocomelk, schaatsen, samen met een kleedje op de bank en onze kleine meid wordt weer een jaartje ouder. Met als topper voor mijn dochter: mooie glitterjurken om op je verjaardagsfeestje aan te doen. En wat ga ik doen nu de verjaardag achter de rug is? Hopen op ook nog eens een witte kerst!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..