By 29 oktober 2016 Read More →

Wintertijd en kinderen, uurtje extra slapen? Yeah right…

Voor de meeste ouders geen geweldige combinatie: wintertijd en kinderen. We hebben tips voor je waarmee je wellicht toch dat extra uurtje slaap kan pakken.

Jeuh! Vannacht gaat de wintertijd in! Kon je je vroeger nog verheugen op een uurtje extra slaap. Met de combinatie wintertijd en kinderen is dat genot voorbij.

Heb jij een vroege vogel, dan zit je waarschijnlijk zondagochtend (en de rest van de week..) gezellig om 05.15 beneden met wakkere kinderen. Job is altijd vroeg, dus wij maken onze borst weer nat voor aankomende week. En in het slechtste geval twee weken, zoals vorig jaar.

Heb jij een avondkind? Dan zal je kind ’s avonds juist niet kunnen slapen en ’s ochtends niet uit bed te branden zijn.

We vroegen jullie om tips. Dit zijn ze! Wie weet heb jij er ook wat aan.

 

Voor de meeste ouders geen geweldige combinatie: wintertijd en kinderen. We hebben tips voor je waarmee je wellicht toch dat extra uurtje slaap kan pakken.

 

Tips voor wintertijd en kinderen

#1 Laat je kinderen wat later naar bed gaan

Begin een dag of drie-vier, voordat de wintertijd ingaat, met je kinderen wat later naar bed te laten gaan. Iedere dag 15-20 minuten later is voldoende. De kans is zo groot dat ze daardoor ’s ochtends ook wat later wakker worden. Voor nu natuurlijk alweer te laat… Vanavond dan maar mee beginnen?

#2 Afspraken maken

Heb je echt jonge kids die nog niet kunnen klok kijken, dan wordt dit niks. Maar nu Job 8 jaar is, ga ik een poging wagen. Ik leg vanavond wat Donald Ducks naast zijn bed en maak met hem de afspraak dat hij niet voor 06.30 uur (dat is zijn normale tijd) bij ons mag komen. Fingers crossed!

#3 Zelf uurtje vroeger naar bed gaan

Zelf een uurtje eerder naar bed gaan kan natuurlijk ook. Ongezellig op zaterdagavond, maar zo kom jij wel aan je reguliere uurtjes slaap. En loop je zondag niet als een zombie rond.

#4 Logeren

Eén moeder had de meest briljante tip. Dit is hét weekend dat je je kids ergens moeten laten logeren. Damn, weer te laat! 😉

#5 Kinderen niet wakker krijgen

Heb jij een kind wat niet wakker te krijgen is? Overweeg een wekker met lamp aan te schaffen om zo daglicht na te bootsen. Of zet een lampje met een tijdschakelaar in een hoekje van de kamer die je een half uur -voordat het de normale tijd is om op te staan- laat aangaan.

Heb jij nog andere tips die bij jouw kinderen werken? Laat het ons weten via Facebook. Zet ik ze er nog bij. Voor volgend jaar dan. Sorry…. 

(c) Can Stock Photo / kaarsten

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.