By 1 oktober 2016 Read More →

Nationale ouderendag: wij gaan wandelen met een oudere!

Op MoodKids schrijven we voor ouders. Vaak over dingen die gerelateerd zijn aan kinderen. Maar dit is zo’n mooi initiatief dat we daar graag een uitzondering voor maken. Voor al die lieve, eenzame opa’s & oma’s die wat meer aandacht verdienen.

Nationale Ouderendag

Mijn oom en schoonzusje werken met veel liefde en toewijding in de zorg. Iets waar ik enorm veel respect voor heb. Naast het feit dat het zwaar werk is, hebben deze ouderen vooral zo’n behoefte aan een stukje aandacht en vriendelijkheid in een maatschappij waar hier juist op wordt bezuinigd.

Peter en ik hoefden dus ook niet lang na te denken toen wij werden benaderd door iemand van de Nationale Ouderendag. Een fonds die jaarlijks, op de eerste vrijdag van oktober, wensen van ouderen laat uitkomen met behulp van vrijwilligers. In Nederland leven één miljoen eenzame ouderen. Het Nationaal Ouderenfonds steunt hen. De wensen van de ouderen zijn heel bescheiden, zoals nog een keer naar het ouderlijk huis, het strand, een dagje Schiphol, een autoritje of simpelweg een kopje koffie drinken met iemand.

nationale-ouderendag

Hoe gaat het in zijn werk?

De organisatie van Nationale Ouderendag is grotendeels in handen van lokale comités. Zij verzamelen alle wensen van de ouderen en vrijwillige wensvervullers kiezen een wens uit die het beste past qua tijd en karakter. De impact is enorm. Eenvoudige wensen toveren een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

Inmiddels zijn wij benaderd door het comité en gaan wij op 7 oktober een wandeling maken en een kopje koffie drinken met een oudere mevrouw uit Zeist. Wij verheugen ons er echt op. Een klein gebaar, groot geluk!

Wil jij ook een wens vervullen?

Wil jij ook iets doen? Ga op pad met een oudere en laat een droom uitkomen. Je kunt helpen door alleen, met je gezin of bedrijf een wens te vervullen.
Neem snel contact op met een lokaal comité via de website www.nationaleouderendag

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.