By 15 september 2016 Read More →

Routines zijn zo saai, maar werken echt!

Word je soms ook gek van alle huishoudelijke taken? Blij je ook liever wat langer in de chillmodus? Organizer Lianne verklapt het geheim: routines! Klinkt heel saai, maar het werkt echt!

De relaxte tijd van vakantie is alweer voorbij en het gewone leven is begonnen. Alles moet op tijd en de regelmaat is terug. Het liefste zou je meer tijd over houden zodat je net als tijdens een vakantie rustiger aan kunt doen. Maar alle huishoudelijke taken liggen gewoon op je te wachten.

Er is wel een manier om meer tijd over te houden, en toch je huishouden te doen. Het geheim? Routines!

Routines zijn zo gek nog niet!

Jawel, echt waar. Klinkt saai want we doen er alles aan om te voorkomen dat ons leven een routine wordt. Maar als het op huishouden aankomt, kan je dat een boel tijd besparen. Want alles wat een routine is, daar hoef je niet meer over na te denken en gaat sneller.

# Kies zover mogelijk vaste dagen en tijdstippen voor huishoudelijke klussen. Die ‘maandag wasdag’ van vroeger is zo gek nog niet.

# Maak elke ochtend hetzelfde rondje door je huis voor je weg gaat. Zet bijvoorbeeld na het tandenpoetsen de ramen open en trek de bedden recht. Ziet er meteen een stuk frisser en opgeruimder uit.

Word je soms ook gek van alle huishoudelijke taken? Blij je ook liever wat langer in de chillmodus? Organizer Lianne verklapt het geheim: routines!

# Wen jezelf aan om bijvoorbeeld de post meteen open te maken en op de goede plek op te bergen, dan slingeren er nergens meer lege enveloppen en vergeet je niet meer rekeningen te betalen.

# Zorg dat je na het avondeten meteen de keuken opruimt i.p.v. eerst op de bank te ploffen. Dat geeft veel meer rust.

# wen je kinderen ook routines aan, bijvoorbeeld voor het t.v. kijken eerst opruimen. Dit geeft ook hen duidelijkheid, en jij hoeft het niet meer te doen als ze in bed liggen!

Zo zijn er een heleboel huishoudelijke taken waar je een routine van kunt maken. Het aanleren daarvan kost tijd en zal niet meteen vanzelf gaan. Maar echt, zodra het erin zit zul je ervaren dat alle klussen die gedaan moeten worden sneller gaan. Dat levert je dus veel meer tijd op!


(c) Can Stock Photo / colematt

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...