By 4 september 2016 Read More →

Val me niet af!

Mijn dochter vroeg me vorige week wanneer dát weg zou gaan. Ze wees naar m’n buik. Auw, dat doet pijn. Ik heb haar uitgelegd dat het nooit helemaal weg zal gaan, want er hebben twee kindjes in gezeten. De laatste inmiddels al wel twee jaar geleden. Mijn buik kan nog wel kleiner worden zei ik…en dat ga ik regelen!

Blij met wie je bent

Ik wil dat m’n kinderen leren dat het belangrijk is dat je blij bent met jezelf. Of je nu maatje 36 of 42 hebt, een grote haakneus of juist een kleine dopneus. En dat het gaat om dat je lief bent voor anderen, doet wat je leuk vindt en je uitstraling. Toch leef ik daar niet altijd naar en vind ik het bijvoorbeeld superleuk om m’n kindjes leuke (merk-)kleding aan te doen. En daarmee leer ik ze toch aan dat uiterlijk ook belangrijk is. Dat merk ik aan mijn dochter. Zo vindt ze mensen met bruin haar saai en zeurt ze me m’n oren van m’n kop als ze een leuk jurkje heeft gezien.

Mijn dochter vroeg me vorige week wanneer dát weg zou gaan. Ze wees naar m'n buik. Ouch!. Mijn buik kan nog wel kleiner worden. Aan de lijn dus! Lees

foto: Pim Geerts

Verzorging van jezelf

Uiteraard is het wel belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Elke dag neem ik m’n dochter in de houtgreep om haren te kammen ?. En je moet wel happy zijn met jezelf in de spiegel. Eerlijk gezegd ben ik dat niet echt. Na twee zwangerschappen waarin ik steeds 25 kilo aankwam, is m’n lichaam erg veranderd. Het romantische of zelfverzekerde ‘ik ben trots op m’n lichaam, want er hebben twee bloedmooie kinderen in gegroeid’, voel ik bij mezelf niet zo. Wel ben ik best blij met Facebook waarin vrouwen laten zien hoe gerimpeld, groot of uitgerekt hun buik is. Dat helpt relativerend!

Aan de lijn

Helaas denken sommige mensen dat er nog steeds een kindje in me groeit. De afgelopen twee jaar hebben meerdere keren mannen (altijd mannen!) gevraagd wanneer ik met verlof ga of hoe ver ik ben. Ouch. Toch is de opmerking van m’n dochter een grotere stimulans geworden. Ik ben gezonder gaan eten, want sporten deed ik al en voeding is zo’n 90% van de oplossing als je wil afvallen. Maar jeetje, best een uitdaging met drukke baan en gezin. Ik bak gezonde cakes en eet meer saus in plaats van de pasta zelf. Ook probeer ik één broodmaaltijd te vervangen voor iets anders, zoals havermoutpap als ontbijt of een salade als lunch. Hebben jullie nog tips die vooral makkelijk en snel zijn?

Hopelijk ben ik binnen een paar maanden wat blijer met mezelf én straal ik dat ook uit van binnenuit. Iedereen blij, alhoewel….m’n zoontje vindt m’n buik erg leuk, hij trommelt er vaak op. Vette pech dus straks, letterlijk ?.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..