By 4 augustus 2016 Read More →

Naar school: survivalgids voor ouders in de schooljungle

Alhoewel ik mijn zoontje graag nog heel klein houd, kwam die vier jaar toch echt met rasse schreden eraan. Hoog tijd dus om ons te verdiepen in een school voor de kleine man. Hoe, wat en vooral wáár: het bezorgde mij nogal wat keuzestress.

Ik wist werkelijk niets van de verschillende schooltypen en zag letterlijk door de bomen het bos niet meer. Ik vroeg verschillende moeders bij Pepijns opvang (met al naar schoolgaande kinderen) en checkte bij vriendinnen, maar werd er niet veel wijzer van. Totdat mijn zus mij wees op een nieuwe app ‘naar school’.

naar school app

Naar school

‘Naar school’ is een app voor alle ouders aan het begin van de schoolcarrière. Met handige informatie, checklist, weetjes en een heus vakjargon. Samengesteld door vier ouders die je wegwijs willen maken in de aparte wereld genaamd school. Ik ging er gelijk mee aan de slag en ben echt enthousiast.

Overzichtelijk en praktisch

Het is een overzichtelijke app met vier delen: ‘over scholen’, ‘over kinderen’, ‘praktische info’ en ’tot slot’ die weer zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken.
Op de eerste pagina over scholen vind je ook een button met “check de kaart”, die je een overzicht geeft met alle scholen in jouw postcodegebied en linkjes naar rapporten van de onderwijsinspectie en uitslagen van de Cito-testen. Reuze handig!

naar school app 2

Verder vind je in de app alle informatie die je nodig hebt als startende schoolouder. Wat staat je allemaal te wachten, waar moet je aan denken om mee te nemen en zelfs een heus vakjargon met termen uit de kleuterklas, een goed begin is het halve werk.

Keuze gemaakt
Ik heb er dus zeker wat aan gehad. De school is inmiddels uitgezocht, Pepijn is geplaatst en we hebben er allemaal zin in. En toen de directrice het had over een “brede school”, heb ik mijn fronsende man nog even tekst en uitleg gegeven.

De aftelkalender geeft nog exact een maand aan. In de kast ligt zijn nieuwe rugzak al klaar, mét gymschoenen en een te gekke Bento lunchbox van tantelief. En ik? Ik geniet nog even intens van mijn kleine mannetje, want alles wordt straks anders als ik de app mag geloven…

Meer informatie en app-store

Hier vind je meer informatie over de ‘Naar school’-app. Momenteel alleen nog verkijgbaar voor iOs. De Android versie verschijnt binnenkort.

Nu tijdelijke introductieprijs van 1,99 euro

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.