’t Meeboek: handige planner voor co-ouders

Als je als ouders besluit om uit elkaar te gaan, heeft dit veel impact op kinderen. Ook als je op een goede manier uit elkaar gaat en samen co-ouderschap hebt. Er wordt meestal geswitcht tussen ouders en huizen. En nieuwe gewoontes ontstaan.

Kinderen hebben behoefte aan structuur en een open communicatie. Maar ja, als je gescheiden van elkaar leeft en elkaar niet meer dagelijks spreekt, mis je onherroepelijk dingen in het leven van je kinderen. ’t Meeboek van BOEL probeert daar verandering in te brengen.

’t Meeboek: handig planboek

’t Meeboek is een handig planboek voor ouders en kinderen (tot ongeveer 12 jaar) die te maken hebben met co-ouderschap. In het planboek kun je zoals in een agenda afspraken bijhouden (speelafspraakjes, schoolweetjes, kinderfeestjes, tandartsbezoekjes, sportwedstrijden etc.).

Maar er is ook ruimte om gebeurtenissen op te schrijven. Iets grappigs wat de andere ouder ook leuk vindt om te weten of juist iets wat handig is om de ander ook over te informeren. Je kunt er een klein berichtje naar je kind in achterlaten of er een leuke foto inplakken van een speciaal moment. Eveneens kun je met kleurtjes aangeven wanneer je kind bij papa of mama is.

Kortom een leuk en handig planboek voor kinderen met gescheiden ouders. Het boek is o.a. te koop bij webshop Gezinnig en kost 11,95 euro.

't Meeboek _tester gezocht

Tester gezocht voor ’t Meeboek

Ik zou dit artikel graag willen uitbreiden met de ervaring van één van onze lezers. Wie heeft er co-ouderschap en vindt het leuk om dit boek te testen? Ik stuur het boek naar je op en in ruil voor het boek verwacht ik uiterlijk 1 september twee alinea’s van jouw bevindingen. Is het boek leuk om te gebruiken? Wat vindt je kind ervan?

Inmiddels is er een tester geselecteerd. We hopen binnenkort haar ervaringen met jullie te kunnen delen.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.