By 16 april 2016 Read More →

Roze is voor meisjes en blauw voor jongens. Waarom?

Roze is voor meisjes roept mijn 7-jarige zoon. Maar waarom? Want weet je dat het vroeger andersom was? Mindshake maakte deze geweldige video.

Job’s lievelingskleur is jaren roze geweest. Totdat hij naar de kleuterschool ging. Binnen 14 dagen was zijn lievelingskleur blauw. 

Ongetwijfeld omdat hij zich wilde conformeren aan wat “normaal”  is. Jammer toch! Opvallend dat hem dat pas duidelijk werd toen hij naar school ging. Loop een kinderkledingwinkel of speelgoedwinkel binnen en het verschil word je duidelijk. Maar dat is hem blijkbaar nooit opgevallen.

Roze is voor meisjes

Waar komt dat ‘ roze is voor meisjes en blauw is voor jongens’  toch vandaan? Want wist je dat vroeger jongens juist in roze jurkjes liepen? Het journalistieke platform Mindshakes maakte er deze leuke video over.

 

https://youtu.be/MlNjavD75M4


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.