By 21 maart 2016 Read More →

Broer en zus: ’the battle’!

Als ouder wil je niets liever dan dat je kinderen leuk met elkaar omgaan. Nu wisselen liefde, aanhankelijkheid en ruzie elkaar af. Hoe zal dat later gaan? Lees Manja's blog over haar kids.

Als ouder wil je niets liever dan dat je kinderen leuk met elkaar omgaan. Je hoort soms van die fantastische verhalen van broers en zussen die in de studententijd een huis gaan delen. Zelf hebben Remko en ik geen broers en zussen waar we samen mee opgegroeid zijn, dus wat dat betreft is het hele broer en zussen gebeuren nieuw voor ons.

Toen ik net bevallen was van Puck was Dex in de  zevende hemel: ‘ik ben grote broer! Ik houd zo veel van mijn zusje’. Deze uitspraken werden regelmatig gedaan en elke keer maakte mijn hart een sprongetje Hij hielp met alles en was helemaal niet jaloers. Het kon niet beter! We deden ook erg ons best om hem overal bij te betrekken. Hij was zo lief voor haar, als ze huilde werd er getroost. Ik zal nooit vergeten dat ik bij het consultatiebureau was en dat Puck haar eerste inentingen kreeg. Dex wachtte buiten met mijn schoonvader. Op het moment dat Puck begon te huilen na de inentingen, kon hij het niet laten om te checken of alles wel goed ging en gaf haar snel een kusje als troost. Het kon niet beter.

broer en zus

Een jaar broer en zus

Ondertussen is Puck 1 jaar oud en een stuk mobieler geworden. Nu zijn de zaken wel wat veranderd. Ze wordt onderuit geschopt, geduwd, omver gelopen en soms gaat hij boven op haar zitten. En alles wat ze vast heeft wordt uit haar handen getrokken. We hebben nu de afspraak gemaakt dat met alles wat beneden ligt, ze beiden mogen spelen. En als Puck ergens niet mee mag spelen, moet hij het naar zijn kamertje brengen. Maar het blijft lastig, dat delen.

Puck wordt er wel heel weerbaar van. Ze begint al aardig terug te slaan, letterlijk en figuurlijk. Soms loopt ze op hem af als hij op de grond zit en begint hem dan heel hard op zijn hoofd te slaan. Gelukkig reageert Dex daar wel heel goed op. Hij kan ook wel tegen een stootje, moet er vervolgens om lachen en ziet het als stoeien. Uiteraard zijn er ook momenten dat het in minder goede aarde valt. Als Dex op de bank gaat zitten bouwt hij zichzelf tegenwoordig al in met kussens, zodat als hij tv kijkt, Puck er niet meteen bij kan om op z’n hoofd te slaan.

Ik ben zo benieuwd hoe de toekomst er uit ziet met die twee! Ik vermoed dat we nog wel het een en ander met deze broer en zus te stellen gaan krijgen. 😉


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Manja is 32 jaar oud, grafisch vormgever en vooral ook moeder van twee heel eigenwijze kinderen: zoontje Dex (2011) en dochtertje Puck (2015). Klik op Manja's naam hierboven voor meer informatie over haar.