By 14 maart 2016 Read More →

10 dingen die een jongensmoeder meteen herkent

Heb jij een zoon? Dan weet ik zeker dat jij deze typische jongensdingen herkent als jongensmoeder. Gelukkig is #10 ook hier nog steeds van kracht. Lees ze alle 10!

Dex is nu 4 en als ik het met mijn vriendinnen over onze zoons heb is het vaak een feest der herkenning. De dingen die vooral jongens doen. 

10x herkenning  als jongensmoeder

1. Spelen met auto’s vinden jongetjes (hoe cliché ook) toch echt geweldig. Maar wat onze zoons allemaal doen is de auto’s keurig op een rij zetten (geparkeerd) of achter elkaar (file). Systematisch en bijna dwangmatig wordt dit keer op keer gedaan.

Jongensmoeder (600x400)

2. Onderweg wordt elke brandweer, politie auto, ambulance en ook vliegtuig gespot. Het kan niet onbenoemd blijven. “Kijk daar mama een ambulance!”

3. “Als ik straks een kind heb vindt hij het vast ook net zo fijn om te kleuren, tekenen en knutselen.” Daar keek ik zo naar uit. Dat betekent natuurlijk wel dat ze lang moeten stilzitten. Jongens en stilzitten? No way! 5 minuutjes vindt hij het nog wel ok, maar daarna moet er toch echt weer gerend worden.

4. Spiderman, Batman (nenenene), superhelden! Maar je weet niet eens wie dat zijn. Maakt niet uit de aantrekkingskracht is groot.

5. Vechten! Het liefst met papa op het bed. Zo wild mogelijk. “Woooh, waaah, pief, paf, poef!” Er wordt wat afgesmeten, ik houd soms mijn hart vast….

6. De piemel, rijmt op friemel en dat doen ze dan ook! Zo’n fascinerend ding! Verveelt nooit. Als een soort Al Bundy zit ie soms op de bank. Met die piemel kun je staand plassen, hoe stoer is dat? Dat doet papa toch ook? Ja, maar die maakt minder troep. Er wordt wat afgedweild in de wc.

7. Elk stokje is een pistool: “Pieuw, pieuw pieuw!”

8. Ik ben een monster: “Roooaaaaar!!!” Ja heus, een hele enge hoor! Regelmatig wordt zijn kleine zusje omver geschreeuwd.

9. Buiten spelen! Lekker fietsen, rennen, maar ook rollen door het gras of sluipen als een tijger over de stoep. Ik zou als jongensmoeder zo in een wasmiddelen reclame kunnen.

10. Maar mijn favoriet van dit lijstje blijft: mama is de liefste en de mooiste en daar knuffelt hij zo graag mee…nog wel…


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Manja is 32 jaar oud, grafisch vormgever en vooral ook moeder van twee heel eigenwijze kinderen: zoontje Dex (2011) en dochtertje Puck (2015). Klik op Manja's naam hierboven voor meer informatie over haar.