By 23 februari 2016 Read More →

Als je kind een huisdier wil…

Dat moment dat bijna iedere ouder kent. Als je kind een huisdier wil, wordt door je kind een hele trukendoos opengetrokken. Wat doe jij als ouder dan? Manja (www.puckendex.nl) schreef een geweldige blog en maakte deze prachtige illustratie. Lees het artikel op www.moodkids.nl

“Mama, Julia heeft een konijn als huisdier.” Oh jee, nu begint het dus… Het onvermijdelijke moment dat het over huisdieren gaat. Ik kreeg direct een soort flashback over hoe ik daar als kind over heb gezeurd tegen mijn ouders.

“Maar mama, stel nou dat ik niet allergisch was, zouden we dan wel een hondje of een poesje hebben?” Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar dat ik twee konijnen mocht. Wat was ik blij, ze stonden achter in de tuin in een hokje. Ik mocht ze niet vaak oppakken, omdat ik allergisch was. Dit zorgde er voor dat ze heel schuw waren. Ik verloor al snel m’n interesse. Het bleken twee mannetjes te zijn die elkaar niet tolereerden, dus bleef er uiteindelijk maar één mannetje over. Helemaal in zijn uppie achterin de tuin, zielig. Na een paar eenzame jaren overleed hij. Maar ik bleef gek op dieren. Ik wilde zelfs dierenarts worden, maar dat is lastig als je zo allergisch bent als ik. Uiteindelijk kreeg ik nog een Russisch dwerghamstertje. Ik noemde hem Gerritje. Wat was ik er blij mee, hij mocht zelfs in m’n kamer!

“Mag ik ook een konijn?”
“Nee, lieverd je mag geen konijn.”
“Waarom niet?”
“Omdat mama allergisch is.”
“Mag ik dan een kat? Oh nee, je bent allergisch voor katten. Mag ik dan een hond?”
“Nee Dex ook geen hond, die hebben ook haar en daar ben ik allergisch voor.”
“Oh mama ik weet het! Ik wil een tijger op zolder. Of nee, een hamstertje en dat hamstertje heeft dan een hondje dat Pietertje heet.”
Aan fantasie geen gebrek in ieder geval.

Dat moment dat bijna iedere ouder kent. Als je kind een huisdier wil, wordt door je kind een hele trukendoos opengetrokken. Wat doe jij als ouder dan? Manja (www.puckendex.nl) schreef een geweldige blog en maakte deze prachtige illustratie. Lees het artikel op www.moodkids.nl

“Mama, een goudvis heeft toch geen haar?”
“Dat klopt schat.”
“Dan wil ik een goudvis en die noem ik dan Blub!”
Daar heeft ie een punt, maar een vis, blegh… Toen speelde ik de verantwoordelijkheidskaart: “Als we een vis zouden hebben, dan zou dat jouw vis zijn.”
“Ja!”
“Een vis zit in een aquarium, dat is een glazen bak met water en plantjes en dat moet dan elke week schoongemaakt worden, want een vis poept ook in dat water.” Dex gniffelde even en trok een vies gezicht: “Nieeeet!”
“Ja echt waar hoor en als het jouw vis is, moet jij die bak elke week schoonmaken.”
“Neeeee, mama dat doe jij dan toch, of papa?”
“Nee hoor, het is dan jouw vis, dus dan moet jij dat zelf doen.”
“Dat wil ik niet, dan wil ik toch maar geen goudvis.”
En daarmee was de discussie klaar, hij verloor zijn interesse en ging verder spelen met zijn auto’s.

Dat liep met een sisser af, al heb ik het vermoeden dat deze discussie nog wel vaker gevoerd zal gaan worden in de toekomst.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Manja is 32 jaar oud, grafisch vormgever en vooral ook moeder van twee heel eigenwijze kinderen: zoontje Dex (2011) en dochtertje Puck (2015). Klik op Manja's naam hierboven voor meer informatie over haar.