Losse troep van je kind, gek word je ervan!

Gèk kun je er van worden… al die losse rommeltjes die je kind verzameld. Van een traktatie, iets gevonden of gekregen. Lego bij lego, poppen bij poppen is voor de meesten wel logisch opruimen. Maar wat doe je met die kleine dingen?

Helemaal verbannen uit je huis lukt niet, kinderen zijn net eksters en zien in alles mogelijkheden. Met een paar tips kun je deze verzamelwoede enigszins onder controle houden.

speelgoed opruimen

Hoe deal je met de losse troep van je kinderen?

  1. Geef elk kind een eigen mand of doos waarin deze spullen in bewaard kunnen worden. Loop eens in de zoveel tijd met je kind deze mand door en bepaal wat er bewaard moet blijven. Is de mand eerder vol? Dan moet er eerder iets weg.
  2. Geef elk kind zijn eigen kleine schatkistje. Hier gaan de echt bijzondere dingen in. Zoals stenen die ze vinden en mooi vinden. Spreek dan ook af met je kind dat stenen en andere kleine dingen die je vindt in huis en niet in het schatkistje liggen door jou weggegooid mogen worden. Dit dwingt je kind om zijn eigen dingen op te ruimen.
  3. Bestekbakken, toolboxes met vakken of pennenbakken kunnen ook gebruikt worden om kleine losse dingen in op te bergen.
  4. Maak afspraken met je kind over de losse troep. Zijn ze niet bij elkaar gelegd, maar zwerven ze door het huis? Gooi je ze dan weg? Krijgt je kind de tijd om ze zelf op te bergen?
  5. Met kinderen in huis zul je nooit ontkomen aan spullen die jij waardeloos vindt maar je kind prachtig. Probeer ze bij elkaar te houden door de juiste opbergspullen te gebruiken en afspraken te maken.

En als laatste… accepteer dat die spullen in je huis liggen! Ooit gaan je kinderen het huis uit en ook de losse rommeltjes. 😉 Wie weet ga je de rommeltjes nog missen!

Nog andere leuke tips? Laat het ons weten.

 

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...