Zo krijg je wél antwoord op de vraag: ‘Hoe was je dag’?

School is uit! Jij zit thuis lekker klaar met een koekje en kopje thee. Erg nieuwsgierig naar hoe de schooldag van je kind is geweest. Even gezellig samen kletsen. Je begint met ’Hoe was je dag?’. Is het enige antwoord dat je kind zuchtend geeft: ‘goed’. Herkenbaar? Voor ons wel, we schreven er begin dit jaar ook al een artikel over genaamd Waarom ‘hoe was het op school vandaag’ geen goede vraag is. We kregen daar zoveel reacties op dat we vandaag hier verder op in gaan.

hoe was je dag vandaag

Simpelweg vragen ‘Hoe was het op school vandaag?’ blijkt bij veel kinderen niet te werken. De meeste kinderen zijn moe aan het eind van een schooldag of kunnen zich niet meer herinneren wat ze allemaal gedaan hebben. Willen gewoon even chillen, relaxen of niksen. En hebben al helemaal geen zin in een kruisverhoor. Dat kan toch anders vonden heel veel ouders met ons. Aanvullend op ons artikel kregen we van andere ouders nog veel meer tips en vragen binnen om een gesprekje met je kind te voeren. De leukste lees je hieronder.

Met deze tips en vragen van andere ouders breng je een gesprek met je kind op gang:

#1 (moeder Christel) Ik zeg altijd: vertel, vertel Wie was vandaag weer de stoutste van de klas? Ik hoor alles, maar vooral waarom ze zo gelachen heeft in de klas.

#2 (mama Renske) Ik vraag ook altijd: Was er iemand ziek? Zo hoop ik de betrokkenheid en zorg voor elkaar te stimuleren.

#3 (papa Wouter) Waar heb je heel hard om moeten lachen vandaag? Het leukste aan deze vraag zijn de schaterlach en ondeugende pretoogjes van je kind, wanneer hij het vertelt.

#4 (mama Desiree) Maak er een spel van! Bij ons doet een handpop wonderen, de meisjes vertellen meer dan ooit.

#5 (juf Sylvia) Ik heb vandaag … Begin met vertellen over hoe je eigen dag is geweest. Kinderen vinden dat vaak interessant en al pratend komt je kind dan vaak met zijn verhaal.

#6 (mama Maike) Heb je vandaag iets nieuws geleerd? Wanneer mijn dochter vol zelfvertrouwen vertelt welke letter ze vandaag heeft leren schrijven. Gelukkiger kun je mij als moeder niet maken.

#7 (mama Yvonne) Wie mocht er vandaag wel met een raket naar de maan van jou? levert ook hilarische verhalen op!

Zo zie je een goed gesprek begint veelal met een vraag.

 

Tea Topics – gesprekken tijdens de thee
Is het je al opgevallen? Ook Pickwick probeert tijdens een lekker kopje thee verrassende gesprekken te stimuleren. Ze doen dat door de labels van de theezakjes tijdelijk te voorzien van een vraag. Leuke, grappige en inspirerende Tea Topics zorgen voor een goed gesprek.

Hoe verrassend zijn de volgende vragen:

  • Heb je vandaag een complimentje gekregen?
  • Wat mis je aan kind zijn?
  • Denk je dat er op een dag buitenaardse wezens landen? Wanneer vind je iemand oud?
  • Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn?

Allemaal niet zo heel erg voor de hand liggende vragen die ongetwijfeld een goed gesprek opleveren. Niet alle vragen zijn geschikt voor kinderen vinden wij, dus het zou wel heel erg leuk zijn als Pickwick kindervragen plaatst op de labels, vinden jullie ook niet?

Hoe was je dag #teatopics

Win jouw vraag op een thee-label!
Pickwick heeft nog een aantal lege labeltjes die ingevuld moeten worden. En daar moeten dus kindervragen op komen vinden wij! Hoe leuk zou het zijn om je eigen vraag daarop terug te zien! Bedenk dus een leuke originele vraag, en wie weet start jij met jouw vraag miljoenen gesprekken tussen ouders en kinderen.

Welke vraag werkt bij jullie goed? Deel hem hieronder of onder dit bericht op Facebook!

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.