Wat kiest jouw kind? Doe de test!

Jaarlijks gebeuren er circa 7.500 ongevallen met huishoudchemicaliën. Onderzoek wijst uit dat kinderen net zo makkelijk spelen met speelgoed als met een fles bleek of pot verf. Met alle gevolgen van dien. Wat gebeurt er als jouw kind de keus krijgt tussen huishoudchemicaliën en speelgoed? Vind het hieronder uit.

huishoudchemicaliën of speelgoed

Hoe veilig is het bij mij thuis?

Bij mij thuis staan het bleekmiddel, de vaatwasblokjes, mijn schoonmaakspullen en de bellenblaas gebroederlijk naast elkaar in het gootsteenkastje. Gek? Ik vind van niet. Natuurlijk weet ik dat huishoudchemicaliën gevaarlijk zijn. Daarom zit er ook een haakje op het kastje. De kinderen kunnen het kastje inmiddels zelf openmaken, maar weten dat dat niet mag. Ook niet om zelf de bellenblaas te pakken. Tot nu toe gaat dat goed. Maar misschien leg ik hiermee wel teveel verantwoordelijkheid bij mijn kroost. Is het wel veilig genoeg?

deden recent een interessant onderzoek naar wat een kind zou kiezen als ze de keuze hadden tussen speelgoed en bleekmiddel. Met een verborgen camera, eye-tracking en een hartslagmeter werd inzicht verkregen in de aandacht van een kind. Bekijk het onderzoek hieronder zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=llT-W5WxS74&feature=youtu.be

Het resultaat vond ik schokkend en stimuleerde me om te doen met mijn kinderen. Om uit te zoeken wat zij zouden kiezen als zij deze keuzes kregen voorgelegd. Zouden ze dat kastje dan toch open maken? Mijn kinderen doen dat niet. Of toch wel?

Mijn beide dochters (4 en 6) liet ik de test doen. Beiden kozen voor de vaatwastabletten. Beiden kozen meer dan eens voor de huishoudchemicaliën. Waarom? “Omdat ik blokken niets aan vind” en “Omdat auto’s voor jongens zijn” waren antwoorden die ik terugkreeg. Gelukkig hebben ze inmiddels een leeftijd waarop ik ze kan uitleggen wat gif is en wat de gevolgen zijn. Maar voor de zekerheid let ik voortaan toch nog wat beter op.

veiligheid moodkids

Doe de test en ontdek waar jouw kind voor kiest!

Het resultaat was dus ook bij mijn kinderen behoorlijk schokkend. Net zoals meer dan de helft van de kinderen uit het onderzoek verkozen ook zij regelmatig huishoudchemicaliën boven speelgoed. 7.500 Kinderen hebben jaarlijks een incident met huishoudelijke chemicaliën. Dat zijn er veel te veel! Mijn kind had er daar dus één van kunnen zijn!

Doe de test op gaafofgevaarlijk.nl en ontdek waar jouw kind voor kiest. 

Ben jij er van overtuigd dat jouw kind voor speelgoed kiest en de gevaarlijke chemicaliën links laat liggen? Je zult de eerste niet zijn die bedrogen uitkomt. Doe de test op !

Hier thuis krijgt de bellenblaas in ieder geval een andere plek toegewezen. Ik kies liever dan dat mijn kinderen verkeerd kiezen…

Heb je de test ook gedaan? Laat ons weten waar jouw kind voor kiest. Reageer via Facebook of onder dit artikel.

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.