Waarom stellen we deze vragen eigenlijk aan onze kinderen?

Stel jij op een dag ook zoveel vragen aan je kind? Wij in ieder geval wel. En op de meeste vragen krijgen we niet eens antwoord! Wij hebben er een aantal op een rij gezet, die je vast herkent. Geef het maar toe..

vragen stellen aan je kind

#1 Welk gedeelte van NEE heb je niet begrepen?
Nee is nee. Dat lijkt me duidelijk. Maar waarom heeft mijn kind zoveel moeite met dit ene kleine woordje? Als ik NEE zeg, doet hij ja.

#2 Waarom doe je dat?
Je kind heeft de hele muur onder gekrast met een afwasbare stift (die later natuurlijk helemaal niet afwasbaar blijkt te zijn) en het enige wat jij kunt stamelen is “waarom doe je dat?”. Herkenbaar?

#3 Luister je wel naar me?
Zitten er überhaupt oren aan een kind dat jonger is dan 6?

#4 Doe je voorzichtig?
Oh. Deze roep ik heel vaak! Vooral als mijn kind op die enge schommel zit. Soms krijg ik op deze vraag overigens een volmondig jaha terug. Maar of ik daar nu zo blij mee ben..

#5 Hoezo ben je niet moe?
De hele middag en avond merk je aan het energieniveau van je kind dat het ontzettend moe is. Vroeg naar bed dan maar? Succes het drama begint..

#6 Kan het wat zachter?
Zucht. Het lijkt soms wel een indoor speelparadijs bij ons thuis. Kan het wat zachter, proberen we regelmatig boven alle kinder decibels uit te brullen. Maar of ze ons horen..

#7 Hoe was het op school vandaag?
Natuurlijk ben je nieuwsgierig wat je kind de hele dag heeft uitgespookt op school. Dat is vast een heleboel, toch? Waarom krijg je dan zelden een uitgebreider antwoord dan GOED? Je leest het hier.

#8 Moet het soms kapot?
Nee liefje een Barbie is niet gemaakt om mee te timmeren. En die stapel voorleesboeken is eigenlijk ook niet echt bedoeld om op te staan. Wat knap dat je een speer hebt gemaakt van die steen, maar was het nu echt nodig om je initialen in de kozijnen te krassen..

#9 Kunnen jullie nou eens een dag geen ruzie maken?
Ik weet niet of het ligt aan het feit dat ik twee meiden heb of maken alle broertjes en zusjes standaard ruzie totdat ze er bij neervallen? Een dagje geen ruzie om een bordje, stoel, puzzel, wie waar zit, wie wat zegt, etc. lijkt me best fijn.

Welke vraag stel jij je kind ook geregeld? We lezen het graag hieronder of op Facebook!

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.