Deze kleine regels schelen je een hoop poetswerk

Mijn kinderen spelen graag buiten, en de jongste met name in de zandbak. Ik weet niet hoe jouw kinderen uit de zandbak komen, maar die van mij lijkt erin te rollen. Hoe viezer hoe beter. En al dat zand neemt hij natuurlijk ook mee naar huis. We hanteren daarom een paar kleine regels die mij een hoop poetswerk schelen. Ik deel ze met je.

Regel 1: Weg met dat zand
Ik ben niet van plan mijn zoon te verbieden om in de zandbak te spelen. Hoe zorg ik er dan voor dat mijn zoon niet al het zand van school mee naar huis neemt?

  • Op school kloppen we al zoveel mogelijk zand weg.
  • Als we thuis komen, klop ik meneer helemaal uit en trek buiten voor de deur alvast zijn schoenen uit.
  • De broek gaat thuis op de mat uit en klop ik ook even buiten uit.
  • En dan, de broek als het nodig is even in een sopje of in de was.
  • En ja, de broeken slijten wat sneller, maar als ik geen te dure broeken koop, hoef ik me daar ook minder druk om te maken.

Regel 2: Weg met die vlekken + budgettips voor wassen
Gelukkig hebben we tegenwoordig wasmachines. En als de vlekken te erg zijn heeft de winkel allerlei middeltjes die de ergste vlekken verwijderen. Dit gaat trouwens ook heel goed met gewone groene zeep. Een goedkope en milieuvriendelijk middel. Als je dan toch gaat wassen, kun je ook de wasverzachter vervangen door azijn. Azijn?! Ja zeker, werkt ook verzachtend voor je was. Bovendien ontkalkt het de machine. Je hoeft niet bang te zijn dat je was zuur gaat ruiken, dat is echt niet zo. Probeer maar eens.

Regel 3: Wat er niet in komt hoeft er niet uit
Verder is de regel hier in huis, de schoenen uit als we binnen komen. Dat voorkomt een boel viezigheid in huis en scheelt mij weer poetswerk.

kleine regels poetsen

Regel 4: Geen eten mee naar boven
Ook nemen we geen eten mee naar boven waardoor er daar ook geen kruimels en verpakkingen rond slingeren.

Dit soort kleine regels schelen mij poetswerk, en laten mijn kinderen ontspannen spelen. Lekker vies worden in de zandbak bijvoorbeeld! Heb jij ook kleine regels die je een hoop poetswerk schelen? Deel ze hieronder of op Facebook!

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...