Ik ken een drieling

Op het moment dat de wereld het nieuws hoort dat je een drieling verwacht, ben jij degene die het gespreksonderwerp is op verjaardagen. Denk je eens in… Op het moment dat jij dit leest, kun jij ook vertellen dat je iets hebt gelezen over een drieling, iets wat je misschien daarvoor nog nooit hebt gedaan. Misschien dat je in jouw omgeving ook niemand kent met een drieling of zelfs nog nooit hebt gezien! Dat is heel bijzonder.

Een drieling is hot!

Vandaag de dag lijkt een drieling, of meer, “hot item”. Tegenwoordig zijn ze te zien in verschillende commercials. Denk aan een verzekeringsmaatschappij, een energiebedrijf en een verfrissend snoepje. Menig vrouwenblad heeft al eens een artikel gewijd aan een drieling. Zelfs een bekende vliegmaatschappij is op zoek naar een drieling! (je kunt een vakantie winnen, natuurlijk doen ook wij daaraan mee). Een drieling hebben dát is ‘echt’ uniek.

Zelf ben ik lid van de ‘drieling (en meer) groep’ op Facebook. De herkenbaarheid, de erkenning en de grote hoeveelheid drielingouders maakt het voor mij niet meer zo uniek. Toch hoor ik met enige regelmaat op straat en onderweg: “dat zie je ook niet vaak… een drieling!”.

Een drieling maakt wat bij mensen los. Ze hebben het over je. Ik ben voor mijn omgeving ‘die van die drieling’. Persoonlijk vind ik het prettiger als ik gewoon bij mijn voornaam genoemd wordt: “Hallo, ik ben Moniek!”.

Voordelen van een drieling

Het krijgen of het hebben van een drieling zorgt uiteraard ook voor positieve reacties en vele voordelen. Mensen hebben bewondering en respect voor je, ik kan uit ervaring vertellen dat hiervan je trots groeit! Toen ik zwanger was, kwamen de kleding en spullen massaal onze kant op uit alle hoeken van het land. Ook van mensen die ik niet kende, maar via via hadden ze gehoord van onze drieling in wording. Ik was blij met de spullen. En in ruil daarvoor kunnen deze mensen op een verjaardag vertellen dat ze spullen hebben gegeven aan de dochter van hun zus en daar dan weer een vriendin van, want die krijgt een drieling.

Van mijn moeder hoorde ik een keer dat ze iemand had getroffen bij de supermarkt. Deze was zegels aan het sparen voor dagjes uit. Haar schoondochter kende namelijk iemand die een drieling had en zij gebruikte de zegels om een dagje uit te gaan met een flinke korting. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat deze vrouw het had over mij! Gewoon de kleinkinderen van mijn moeder dus. Heerlijk hoe verhalen in de rondte gaan. Maar nogmaals: “ik ben er heel blij mee!” Want van die zegeltjes zijn wij een heerlijk dagje naar de dierentuin geweest met 15 euro korting p.p. Ik ben natuurlijk naast drieling moeder een échte Nederlander. Als het goedkoper kan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Ik ken een drieling

Als er mensen in mijn omgeving zwanger zijn vraag ik altijd gekscherend “van hoeveel?”. Het lijkt mij nou zo leuk om iemand in mijn directe omgeving te hebben die ook zwanger is van een drieling! Dat ik dan zelf ook kan zeggen ”ik ken iemand en die is zwanger van een drieling”.

voordelen van een drieling

 

 moniek

Moniek Duijster – te Beest

Moniek (32) is getrouwd met Gerben en trotse moeder van de drieling Stijn, Daan en Pim. Geloof het of niet maar haar geluksgetal is 3! Nu de jongens naar de basisschool gaan, heeft ze meer ‘vrije tijd’. Tijd om creatief bezig te zijn, gezellig samen te zijn met vrienden en familie, te lezen of eens een begin te maken om alle verhalen op papier te  gaan zetten.

Al het goede komt in drievoud!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Moniek (32) is getrouwd met Gerben en trotse moeder van de drieling Stijn, Daan en Pim. Lees meer...