Een ziekenhuisrekening van € 2.500!

Een vriendin heeft een prachtige zoon van bijna een jaar oud. Tijdens de ‘check-up’ bij het consultatiebureau ontdekte de arts een ruisje bij het hart en volgens de arts had haar zoon ook een lichte afwijking aan de heupen. Mijn vriendin heeft zelf een medische achtergrond en twijfelde sterk aan deze conclusie. Ze kreeg van het consultatiebureau een doorverwijzing naar het ziekenhuis.

Ondanks haar twijfel aan de bevindingen ging ze naar het ziekenhuis voor een nadere controle door een kinderarts. Er werden foto’s gemaakt, er werd gevoeld en geluisterd. En surprise, haar zoon mankeerde niks. Eind goed, al goed zou je denken.

Dat dacht zij ook. Totdat haar man enkele weken later een brief opende en een ziekenhuisrekening van bijna € 2.500,- onder ogen kreeg. Wat bleek? Het betreffende ziekenhuis had geen contract met haar zorgverzekeraar. Nooit had ze enige correspondentie ontvangen van haar zorgverzekeraar ontvangen, die haar daarop wees. En waarom verwees het consultatiebureau naar een ziekenhuis zonder haar daarop te attenderen?

Terwijl ik nog lichtelijk in shock over dit bedrag haar verhaal aanhoorde, gaf ze aan dat ze verwachtte aan het kortste eind te trekken. De zorgverzekeraar hield voet bij stuk en het consultatiebureau nam de stelling in dat zij dit zelf had moeten uitzoeken. Gelukkig is het einde van 2014 bijna in zicht, het moment dat je kan overstappen. Tijd voor een nieuwe zorgverzekeraar besloten we! En daarmee was het onderwerp op dat moment afgesloten.

Thuis vertelde ik -nog steeds verontwaardigd- dit verhaal. Misschien moeten wij onze zorgverzekering ook eens onder de loep nemen, opperde mijn ega. Leuk bedacht, maar waar moet een goede zorgverzekering dan aan voldoen? En wat verandert er in 2015?

Wij hebben dit lijstje gemaakt:

  • Scherpe premie De hoogte van de premie is niet doorslaggevend, maar iedere euro die je kan besparen is mooi meegenomen, toch?
  • Transparantie Vage declaraties? Ik ben er klaar mee. Wat betaal ik waarvoor? Communicatie moet leesbaar en goed te begrijpen zijn. Ik houd ook niet zo van bellen, dus een toegankelijke & heldere website waar je zaken makkelijk op kan vinden is voor mij een must.
  • Duidelijkheid Ik vind een selectie van zorgaanbieders geen enkel probleem. Zeker niet als me dat maandelijks qua premie scheelt. Maar wil wél duidelijk kunnen vinden waar ik terecht kan.
  • Kennis Binnen een zorgverzekeraar zit de nodige kennis . Het zou prettig zijn als kennis wordt gedeeld. Wat zijn goede ziekenhuizen? Waar zijn wachtlijsten? Als je wat hebt, dan wil je de beste zorg. Toch?
  • Niet teveel keuze Ik heb al jaren een aanvullend pakket, maar hou ook hier niet van het uitpluizen en vergelijken van tig varianten. Dus een aantal opties waaruit ik snel kan screenen wat er mogelijk is, zou voor mij super zijn.
  • Verzekeraar zonder winstoogmerk . Prima hoor zo’n verplichte zorgverzekeraar, maar dan wel graag zonder de portemonnee te spekken van de aandeelhouders.
  • Geen rompslomp met overstappen. Ik háát alle administratieve handelingen, dus kan mijn ‘nieuwe’ zorgverzekeraar de overstap  regelen? Heel graag!

Jouw lijstje is wellicht anders dan de mijne. Want er is niets zo persoonlijk als zorg. En dat vindt VGZ ook.

VGZ verzekering

In 2015 ben je bij VGZ verzekerd van goede zorg. Want VGZ maakt hiervoor goede afspraken met zorgaanbieders op basis van medische kwaliteit, klantervaringen en betaalbaarheid. Zo is de kans op nabehandeling kleiner en word je in één keer goed geholpen. Dit zorgt voor lagere kosten. Daardoor profiteer je van een scherpe premie.

Hoge vergoedingen voor beweegzorg en alternatieve Zorg

En wil je je aanvullend verzekeren? Ontdek de hoge vergoedingen en vrije keuze! Zo krijg je een budget voor beweegzorg en kies je zelf je behandelmethode: fysiotherapie, manuele therapie of een combinatie van beide. Dit geldt ook voor alternatieve zorg. Ook hier heb je één budget, waarin je bijvoorbeeld kiest voor acupunctuur, homeopathie of antroposofische geneeswijzen. Je kiest dus zelf de behandeling die je snel van je klachten af helpt en je kunt rekenen op een hoge vergoeding.

Bij VGZ heb je in 2015 altijd een beste deal. Want voor goede zorg, zorg je samen. Met de basisverzekering VGZ Goede Keuze ben je al verzekerd vanaf € 95,95 per maand.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.