Eerste dag Basisschool

Binnenkort is het zover…. Mijn dochter Meis wordt 4 en gaat voor de 1e keer naar de basisschool! * zucht *
Haar broer Just zit inmiddels in groep 3 dus gelukkig is de school niet meer nieuw voor mij en voor haar! Ik ben er bij Just echt ziek van geweest, ik was er nog niet klaar voor om hem los te laten! (en moet je nagaan dat ik toen zelf juf was van een kleuterklas) en heb er echt heel erg aan moeten wennen!

eerste dag basisschool

Eerste dag op de basisschool

Hoe het bij mijn dochter zal gaan, dat zien we tegen die tijd wel weer. Het loopt namelijk nooit zoals je van te voren verwacht, dus kun je maar beter zonder verwachtingen, dit moment tegemoet gaan. Naar aanleiding van de ervaring bij mijn zoon Just, heb ik een lijstje samengesteld met dingen die je als moeder absoluut niet wilt horen. Ben je er klaar voor?

7 dingen die je NIET wil horen wanneer je je kind voor de eerste keer naar de basisschool brengt:

#1 GRRRRR
Als je kind heel voorzichtig op een stoeltje wil gaan zitten en er vlug een ander kind zijn hand op legt en vervolgens met een hele dominante ondertoon “ deze is al bezet!” zegt. * grrrrrr *

#2 SLIK
Dat je afscheid wil nemen maar je kind als een kleine chimpansee, met secondelijm aan zijn armen, om je nek gaat hangen en huilt :” Niet weggaan mamaaaaaaaa!!!!” * slik *

#3 HELP !
Dat de juf hem vervolgens in de houdgreep van je af probeert te trekken en zegt: “ Ga maar gauw, als jij de bocht om bent is ie stil!” * help * (vlug weggaan??? Ik zou het liefst hier de hele ochtend bij hem blijven.)

#4 STTTT
Dat je nog even aan school staat te kletsen, of je tranen staat te bedwingen (in de hoop nog een glimp van hem op te kunnen vangen) en dat dan een andere ouder uit dezelfde klas je even zegt: “ O die van jullie had er ook zin in zo te zien?”
* ssssssst*

#5 AI
Of juist het tegenovergestelde van de voorgaande punten, dat je hem in de kring een kus wil geven en dat ie dan zegt: “wanneer ga je nou eens mama????” * ai *

#6 WATJE
Dat je het er duidelijk moeilijk mee hebt en dat een andere moeder dan zegt:
“ Vind je dat zo moeilijk ja?? Ik had er TOTAAL geen moeite mee toen die van ons voor het eerst naar school ging!” * oké dus ik ben een watje *

#7 JUF

Dat je kind thuis komt uit school en dat op ALLES wat je zegt, een reactie komt met : “ onze juf zegt …….!”
* concurrentie is calling *

Binnenkort de eerste dag basisschool ?

Heel veel succes met deze dag en zorg vooral voor jezelf dat je lekker iets gaat doen waar je zelf blij van wordt! Ga op de koffie bij vriendinnen, lekker winkelen, sporten (ja daar schijnen sommigen serieus blij van te worden), eet een hele reep chocolade op, doe lekker een hele ochtend NIKS. Maar probeer het vooral letterlijk en figuurlijk los te laten, want alsdus Loesje: Als je los laat heb je twee handen vrij…

(en waarschijnlijk kon de moeder van puntje 6 dit heel erg goed en daar is ook niks mis mee, spiegel je vooral niet aan anderen en wees eens wat milder voor elkaar)

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne woont samen met Denis en hun 2 kids Just (6 jaar) en Meis (3 jaar) in een kleurrijk ingericht huis in Brabant, waar ze een eigen bakkerij aan huis hebben. In de zomer organiseren ze pizza-avonden op de patio achter de bakkerij (www.quercia.info). Suzanne gooide na 11 jaar onderwijs het roer volledig om en nu houdt ze zich bezig met breintools - een methode waar kinderen leren om “rust” voor zichzelf te creëren in spannende en bijvoorbeeld drukke situaties! Op haar blog Justmeiself.com inspireert Suzanne andere ouders o.a. over zelfvertrouwen van kinderen.