By 9 januari 2015 Read More →

Rustdag en stretchen – dag 9 #hello15

Tijdens deze rustdag wil ik het met je hebben over stretchen. Houd je spieren soepel door te stretchen na je workout. Stretch vooral de spieren die je tijdens de workout gebruikt hebt. Dus heb je squats gedaan? Stretch dan vooral de benen en de billen.

Stretchen geeft je spieren en ook je gewrichten weer wat flexibiliteit. En het is goed voor de bloedsomloop. En weet je nog dat ik je vertelde dat de warmingup een soort overgang vormt van je dagelijkse bezigheden naar het daadwerkelijk sporten? Zo werkt dat ook met stretchen, maar dan andersom. Vind de rust weer een beetje terug, na alle inspanning.

Trek wel even een vestje aan als je de stretch in gaat. Je hebt gezweet (als het goed is!) en nu worden de oefeningen rustiger en dus koel je af.

In de video legt Britt een aantal stretch-oefeningen uit.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.