By 2 februari 2017 Read More →

Ook een hekel aan je oven schoonmaken? Lees dan dit!

Ik begin maar meteen te vertellen dat dit artikel niet gesponsord is. Ik ben er niet voor betaald. En heb ook geen aandelen. Alhoewel ik dat laatste wel overweeg. Ik heb het product zelf gekocht. Maar ben er zo enthousiast dat ik het wil delen! Ik besef daardoor dat dit artikel wellicht in de categorie ‘suffe artikelen’ gaat vallen… 😉

Er zijn een paar dingen in het huishouden waar ik echt een enorme hekel aan heb. Ik denk dat de oven schoonmaken met stip op 1 staat. Elke keer als ik gewapend met een fles ovenreiniger en huishoudhandschoenen (want man, wat bijt dat spul!) de oven letterlijk te lijf ga, neem ik me voor om altijd bakpapier te gebruiken en de oven na gebruik steeds meteen schoon te maken. De praktijk? We doen het niet. We vergeten het. Regelmatig!

Dé tip om je oven schoonmaken

Op een borrel stond ik te praten met Remon en Herold, eigenaren van een schoonmaakbedrijf uit ons dorp. We kregen het over de klussen die ze voor ons doen en ik vroeg hen grappend of ze ook mensen hadden die ovens schoonmaakten. Tja, met een wijntje in de hand, is bijna alles humor, bij mij. 

Ze gingen er echter serieus op in en vertelden me dat ze daarvoor een geweldig product hadden. Ik begon meteen over agressieve meuk en dat schoonmaakmiddelen via hen vast erg duur waren. (oeps, weer dat wijntje). Ze vertelden me dat het wondermiddel een ecologisch product was en slechts 4,95 euro kostte. Dat klonk interessant! Remon daagde me uit om het product te gebruiken. Ik was uiteraard heel erg benieuwd en kocht het de volgende dag nog bij hen. 

Onze oven was op dat moment echt heel vies. Ik schaam me lichtelijk om deze foto te laten zien. Maar wil je het effect zien, dan is een voor én na foto wel essentieel. Met enige gêne. Dit is hem dan…

Aan de slag met Cleaning Block

Ok, aan de slag dus. Cleaning Block lijkt op het welbekende schuursponsje, maar is het niet. Aan de kant waar normaal de spons zit, zit nu een hard blok dat een beetje aanvoelt als puimsteen. Dat is het gedeelte waarmee je de vlekken kunt verwijderen. Het enige wat je nodig hebt, is de Cleaning Block en water. Veel water, want dat maakt het werk makkelijker.

Uiteraard begon ik uit nieuwsgierigheid meteen met de grote (ingebrande) vlekken aan de onderkant van de oven. Omdat ik me afvroeg of je die makkelijk weg zou kunnen krijgen. Het antwoord? Ja, heel makkelijk! Achteraf was dat niet mijn meest slimme zet. Omdat het materiaal niet echt mee buigt, kun je het beste beginnen met de randjes van je oven. Aan de bovenkant en onderkant. Daar waar je met een groot vlak lastig bij kunt. 

Ik heb er ook het rooster, de bakplaten en twee geleiders mee gedaan. Uiteindelijk ben ik een klein uurtje bezig geweest. Daarna met een gewoon sopje de oven verder schoongemaakt. Het resultaat mag er zijn!  Het lijkt alsof ik een nieuwe oven heb. 

Bestellen

Heb je net zo’n hekel aan je oven schoonmaken als ik? Dan is dit Cleaning Block van Schoon Epe echt een aanrader. Je kunt het voor 4,95 euro online bestellen via deze link.

 

Woon je in Epe of omgeving, dan kun je het ook kopen bij het kantoor van Schoon Epe op het adres van Schoonmaakbedrijf van der Haar (Hammerstraat 10 in Epe).

Oven schoonmaken met Cleaning Block Kitchen werkt super makkelijk. Verkrijgbaar bij de webshop van Schoon Epe.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.