Hoe houd je december gezellig?

De decembermaand is voor velen een maand van gezelligheid. Vroeg donker, kaarsjes aan, knapperend haardvuurtje…

Maar ik heb geen open haard en kaarsjes zijn niet altijd handig met de stuiterende kinderen die in het begin van de avond nog rondlopen. Maar gezellig vind ik het wel. Tot het moment komt dat je je realiseert wat er allemaal nog moet gebeuren voordat je met de feestdagen kunt beginnen…

Hoe houd je het gezellig in huis tijdens de komende drukke maand? Neem vandaag eens even de tijd om na te denken hoe jij de decembermaand wil doorbrengen. Want voorbereiding is het halve werk. 🙂

De decembermaand is vaak vrij hectisch. December stress voorkomen? Organizer Lianne heeft handige tips, die het overdenken echt waard zijn. Je leest ze hier.

Tips december stress voorkomen

  • Kijk in je agenda en zoek op op welke dagen er feestelijkheden gepland staan die je niet kunt overslaan. Kijk dan naar dagen daar om heen en zet door een paar dagen een groot kruis! Dat worden de dagen dat je niets plant, waardoor je ruimte hebt om voor jezelf of met je gezin iets te doen.

  • Ga voor jezelf na hoe jij de verplichte dagen het liefste doorbrengt, en overleg met je gezin. Misschien kook jij elk jaar het kerstdiner, maar heb je daar eigenlijk geen zin meer in. Geef dit dan aan en zoek alternatieven. Iets wat jij jaren hebt gedaan hoeft niet nog jaren op dezelfde manier door te gaan!

  • Een keer iets overslaan is niet erg. Je kinderen hoeven niet bij elke Sinterklaas bijeenkomst te zijn. En je hoeft ook voor niemand elke kerstmarkt af te lopen.

  • Vaak is deze maand voor kinderen al druk genoeg. Laat ze in de vakantie eens doen wat zij graag willen, los van alle verplichtingen! Een hele dag in pyama? Prima, waarom niet?

  • Maak een planning. Kook je wel het kerstdiner? Zorg dan dat je van te voren alles in kaart hebt, zodat je geen last minute acties hoeft te doen.

  • Combineer activiteiten. Plan familiebezoek handig in qua routes, of misschien kun je wel families combineren? Ga in plaats van binnen te zitten met iedereen, lekker naar het bos.

  • Hou het simpel, uiteindelijk hoeft gezelligheid niet duur te zijn.

Ik wens je alvast hele fijne feestdagen en een stressvrij begin van het nieuwe jaar!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...