Bijna vakantie! Zo ga je relaxed weg.

De zomervakantie komt eraan! Een moment waar we een heel jaar naar uitkijken! Toch kan de zomervakantie ook wat stress opleveren. Het begint al een tijd van te voren met: ‘Waar gaan we dit jaar naar toe?’ Of ben jij zo relaxed dat je elk jaar op de bonnefooi gaat en wel ziet waar je uitkomt?

Over het algemeen genomen is voorbereiden wel fijn. En of je nu een week weggaat of drie, de hoeveelheid spullen die je meeneemt is meestal gelijk…

Met deze tips van organizer Lianne ga je relaxed op vakantie!

Hoe zorg je er nu voor dat je relaxed op vakantie kan?

  1. Het meest relaxed is het als je al weet wat je bestemming is. Dat zorgt ervoor dat je je kinderen alvast kunt voorbereiden op hoe het er op vakantie uit zal zien.
  2. Begin nu al met het maken van een lijst met benodigdheden. Zo kun je alvast zonnebrand kopen als die in de aanbieding is, of je ehbo doos bijvullen. Maar ook bijvoorbeeld kadootjes voor onderweg kun je nu tussendoor kopen of maken.
  3. Het is verleidelijk om al je vakantiedagen optimaal te benutten door meteen te vertrekken naar je vakantie adres. Maar het is rustiger om even de tijd te nemen om alles goed in te pakken en uitgerust aan je vakantie te beginnen.
  4. Je kunt (helaas) niet je hele kledingkast mee nemen. Ben tijdens het inpakken kritisch welke kleding je meeneemt. Zorg dat je kledingstukken meeneemt die met elkaar combineren. Dan hoef je niet heel veel mee te nemen maar heb je wel variatie.
  5. Stel een limiet aan de hoeveelheid speelgoed dat mee gaat. Geef bijvoorbeeld elk kind één tas of koffertje. Is die vol, dan kan er niet meer mee. Is dat zielig? Nee, waarschijnlijk spelen ze meer buiten of met andere dingen en wordt de inhoud van het koffertje nauwelijks aangeraakt.
  6. Ben je iets vergeten? Zolang je je paspoort, pinpas, rijbewijs en verzekeringspapieren hebt valt het nog wel mee. Over het algemeen is tandpasta of zelfs een slaapzak op veel bestemmingen te verkrijgen.

Vergeet niet, hoe relaxter jij op vakantie gaat, hoe rustiger de kinderen ook zijn! Geniet van de voorpret!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle, Vakantie

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...