Heb jij tijd voor jezelf?

Druk druk druk… heen en weer van het een naar het ander. Met kinderen in huis, zeker kleine kinderen, is tijd voor jezelf soms ver te zoeken. De valkuil is om mee te gaan in iedereen die tijd van je vraagt. Zo loopt je agenda snel over met taken die je jezelf hebt gegeven, zorg je voor iedereen, behalve jezelf.

Hoe krijg je jezelf nu zover om tijd vrij te maken?

Druk druk druk… Met kinderen in huis is tijd voor jezelf soms ver te zoeken. Zo loopt je agenda snel over met taken. Zorg ook voor jezelf! Met deze 6 tips krijg je meer tijd voor jezelf!

6 tips voor meer tijd voor jezelf

  1. Door je als allereerste te realiseren dat het hele kaartenhuis dat je hebt opgebouwd instort als de onderste (jijzelf) niet stevig staat. Met andere woorden, als jij het om wat voor reden niet meer redt, kun je ook niet meer voor de mensen om je heen zorgen.

  2. Kijk eens goed in je agenda, heb je het écht zo druk of maak je het jezelf druk? Zijn alle taken en klussen die op je bordje liggen echt alleen door jou uit te voeren? Waarschijnlijk staan er dingen bij die ook door anderen gedaan kunnen worden, of die je niet meer wil doen.

  3. Onderzoek welke taken je kunt afstoten of delegeren. Misschien kun je rijden naar sportclubjes wel combineren met een moeder van school en moet echt alle was gestreken worden?

  4. Geef eens iets uit handen, je kinderen kunnen misschien wel meer dan je nu denkt. En je partner kan ook een avondje voor de kinderen zorgen. Misschien gaat het dan anders dan jij zou doen. Maar is dat erg?

  5. Erken dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat het goed met je gaat. Daar kan niemand anders voor zorgen.

  6. Zoek een moment in de agenda dat het uitkomt en voel je er niet schuldig over dat je die vult met tijd voor jezelf. Vul die tijd in op een manier die jou energie geeft. Bespreek dit met je partner en gezin en vertel hen waarom dit belangrijk is voor jou.

Mocht je het nog steeds lastig vinden, denk dan maar eens aan een vliegreis. Als er in geval van nood de zuurstofmaskers naar beneden komen moet je die altijd eerst voor jezelf opzetten. Daarna pas die van je kinderen. Je kunt pas goed voor hen zorgen als het goed gaat met jezelf!

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...