Schoonmaken voor dummies

Er zijn mensen die van poetsen houden en dat het liefste dagelijks doen. Ik niet… Maar het moet wel. Daarom hanteer ik een paar simpele trucjes om het mezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Die wil ik je verklappen. 🙂

Tips schoonmaken voor dummies

1. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk dingen in huis hebt die je niet nodig hebt. Want hoe voller de kamer is, hoe meer je aan de kant moet zetten als je bijvoorbeeld wilt stofzuigen. Het aan de kant zetten van je spullen kost dan meer tijd dan het stofzuigen zelf.

2. Kijk wat je kunt uitbesteden. Is dat al het poetswerk? Super, dan heb je vast een poetshulp. Heb je die niet dan loont het toch om te kijken waar je echt een hekel aan hebt en wat iemand anders kan overnemen. De glazenwasser, of strijkhulp. Maar je kunt ook je partner en kinderen taken geven. Misschien gebeurt het dan niet helemaal zoals jij wil, maar het is wel gedaan.

3. Bijhouden van poetswerk kost minder tijd dan alles uitstellen en dan een heel huis moeten doen. Dus, doe elke dag een beetje, houd de meest gebruikte ruimtes in huis bij.

schoonmaken voor dummies

4. Gebruik goed gereedschap. Echt, liever iets meer uitgeven aan een goed product waar je lang plezier van hebt dan elke keer weer poetsen met slecht materiaal of schoonmaakmiddel.

5. Maak het leuk voor jezelf, vouw de was op terwijl je naar je favoriete serie kijkt, dweil met goede meezingers op de achtergrond of houd de calorieën bij die verbrandt tijdens het poetsen 😉

Als poetsen niet je hobby is, zal het dat waarschijnlijk ook nooit worden. Zorg er dan voor dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt en de zonnige kant er van inziet! Gun jezelf iets leuks als de klus geklaard is, loop een rondje door het park, lees een leuk tijdschrift of bel met een vriendin die je lang niet gesproken hebt. En geniet van je schone huis!

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...