Zo maak je je goede voornemens waar

Maak jij ook elk jaar goede voornemens? En, komen die ook uit? Bij het afsluiten van een jaar voelt het goed om het nieuwe jaar fris te starten. We maken nieuwe plannen en beginnen vol goede moed in januari. Om er dan halverwege het jaar achter te komen dat van de goede voornemens weinig terecht is gekomen. Dat gaan we dit jaar anders doen.

goede voornemens volhouden

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je in 2016 jouw goede voornemens waarmaakt?

#1 Maak niet teveel goede voornemens

1 of 2 goede voornemens zijn al meer dan genoeg. Je kunt beter je volle energie steken in 1 of max. twee doelen. Dan heb je meer kans van slagen dan dat je een heleboel doelen hebt. Focus!

#2 Ben realistisch

Een onhaalbaar doel demotiveert alleen maar. Je voelt je continue schuldig omdat het weer niet gelukt is. Lukt het een keer niet om je aan je voornemen te houden? Maak er geen ramp van en ga de volgende dag gewoon weer verder met je doel. Ben tevreden met kleine stapjes.

#3 Schrijf ze op en deel ze

Als je je doelen opschrijft, kun je ze makkelijk terug vinden en herinner je jezelf eraan. Maak gebruik van sociale controle. Vertel je doel aan zoveel mogelijk mensen. Dit is jouw stok achter de deur! Je wilt immers niet zeggen dat je je doel niet haalt! TIP: Maak jij ook goede voornemens? We maakte een tijdje terug een fijne It’s never too late for resolutions (you can keep) printable voor je. Je kunt hem gratis downloaden, uitprinten en je goede voornemens er op schrijven.

#4 Bekijk het per dag

Elke dag die je volhoudt is er een. Een lange periode kan lastig zijn om vol te houden. Terwijl een dag wel goed gaat. Hierdoor ben je bewuster bezig met je goede voornemen en je zet steeds een haalbare stap in de goede richting.

#5 Beloon jezelf

Zorg ervoor dat je tussendoor jezelf beloont, vier mijlpalen. Alweer een maand goed gesport? Super! Beloon jezelf met iets positiefs, en let wel, de mooiste beloning is natuurlijk het resultaat van je werk!

 

Met deze tips zou het moeten lukken om van 2016 een super goed jaar te maken waarin jij je goede voornemen(s) bereikt.

Ik wens jullie in elk geval een fantastisch nieuw jaar toe vol met liefde, kansen, plezier en geluk!

 

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...