Zomaar een ochtend uit het leven van een moeder

6:45
Op de gang klinkt gerommel. De wc wordt doorgetrokken en ik hoor twee kindjes kletsen. Ik open een oog en kijk op de wekker. Nee zeg! Ik had nog een half uur! Opstaan dan maar. Ik sleur mezelf mijn uit bed en loop naar beneden. Ik ga het ontbijt wel klaar zetten.

In de keuken kom ik mijn twee andere kinderen tegen, aangekleed en wel. “Mama, de melk is op. Ik had zo’n trek in cornflakes en nu kan ik dat niet eten!” Wat? Ik kan niet op gang komen zonder een kop cappuccino of twee! Ik zet thee voor de jongens en pak zelf ook een kop. Intussen kijk ik in de broodtrommel en zie dat er nog maar twee boterhammen zijn. Gelukkig ligt er brood in de vriezer.

7:00
De bevroren boterhammen zitten zomaar in het broodrooster en de kinderen aan tafel. Ik bedenk me wat ik allemaal nodig heb. Vandaag is een lange dag, toch? Ja, de overblijftrommels moeten mee. Een jongetje baalt. Hij had cornflakes gewild. Helaas is de melk op! Hij bindt in en wil best een boterham, maar dan wel met vlokken en in zes stukjes gesneden. Ook al smeert hij al jaren zijn eigen boterhammetje, toch geef ik toe. Ik ben te duf om de discussie aan te gaan. Koffie! Ik heb echt koffie nodig!
Zal ik een kop zwarte koffie drinken? Lekker vind ik het niet, maar ik word er wel wakker van. Ik zet het koffiezetapparaat aan, smeer de overblijfboterhammen en ga er eens goed voor zitten. Bah! Dit is niet lekker!

7:30
Wat voor fruit zal ik meegeven? De één wil aardbeien, de andere twee nectarines en de volgende wil frambozen. Helaas heb ik niets van dit alles in huis. Bananen, druiven en appels heb ik wel. De jongens hebben hier geen zin in en stellen voor dat ze in plaats van fruit, koekjes mee kunnen nemen. “De hele klas eet koekjes bij het 10-uurtje, behalve wij!” weet er eentje me te vertellen. Jammer de bammer. Al vanaf groep 1 krijg je fruit mee naar school als snack en vandaag dus ook!

7:40
Mopperend maak ik drie bakjes fruit. Al dat gesteggel om een paar appeltjes! De jongens blijven de discussie met me aangaan en ik antwoord structureel dat ze gewoon hun fruitje mee krijgen. “Mama, je hebt mijn haar nog niet gedaan!” roept de oudste. Oh ja, haren. Snel trek ik de borstel door vier koppetjes met haar, doe een lik gel in drie van de koppetjes en de vierde krijgt een staartje. Terwijl ik een stiekje in die haartjes moffel, zie ik dat ze nog niet is aangekleed. Dat doen we straks wel. Eerst ga ik me opmaken.

8:00
Uit de kast van mijn dochter pak ik een blauwe legging, een gebloemd jurkje en een blauw vestje. “Nee! Niet die! Die is stom! Ik wil mijn aardbeienjurk aan!” Mijn hemel. Dat is een hysterische zomerjurk en alleen leuk voor op het strand. Ik ben hier te moe voor en murw geef ik toe.

8:15
Zo. De schooltassen zijn ingepakt, de kinderen zijn aangekleed en we kunnen gaan. “Mama, waarom heb je je pyjama nog aan?” Ook dat nog! Ik ren naar boven, doe mijn kledingkast open en pak het eerste shirt dat ik zie. Hup, nog een spijkerbroek en een vestje aan en klaar.

8:20
“Mama, ik ben mijn fietssleutel kwijt!” We zoeken tot één van de broertjes zegt dat hij nog in de fiets zit.

8:30
We zijn op school. Precies op tijd! Ik geef de kinderen een kus en fiets naar de supermarkt. Wat gaan we eten vanavond? Spaghetti is makkelijk.

9:00
Ik ben thuis. Met een kop cappuccino ga ik op de bank zitten. Even wakker worden.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Eva van Kreuningen is sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben ze vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Het is in dit gezin en huis dus zeker niet saai! Het leven als moeder van veel geeft behoorlijk wat inspiratie om over te schrijven. Eva's verhalen lees je terug hier op moodkids.nl en natuurlijk ook op haar eigen website eefschrijft.nl !