By 17 juni 2015 Read More →

Apenstreken met aap noot mies: De première

Samen met mijn mannen Zep en Jip was ik de reporter voor MoodKids tijdens de première van de nieuwe Nederlandse familiefilm; Apenstreken! Een heerlijke familiefilm die zich voornamelijk afspeelt in een boerendorp en teruggaat naar 1900.

apenstreken film 3d

Apenstreken

Wat deze film ook bijzonder maakt, is dat het de eerste Nederlandse familiefilm is, die volledig in 3D geschoten is! We waren uitgenodigd op de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos, waar de hooizolder tot een ware bioscoop was omgebouwd. Een geweldige sfeervolle setting. De film speelt zich ook voor een deel af in een hooiberg. Over de rode loper schreden wij naar de hooischuur, waar we werden ontvangen met een biologische appelsap. We bevonden ons tussen de dieren en een groot deel van de cast. Het was een feestelijke beestenboel.

apenstreken film premiere

apenstreken crew

De film is opgenomen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dat brengt je meteen naar het jaar 1900, de tijd waarin kinderen van arme ouders gevaarlijk werk verrichtten in de fabrieken en meewerkten op de boerderij en dus niet naar school mochten. Het verhaal gaat over Wim, een 10-jarig ondeugend jongetje, wonend in een weeshuis. Hij wil niets liever dan leren lezen en schrijven. Hij ontsnapt uit het weeshuis en beleeft spannende avonturen in zijn zoektocht naar een veilig thuishaven. Tijdens zijn ontsnapping raakt hij bevriend met een brutale aap en belanden zij samen op het platteland. Daar sluit Wim nieuwe hechte vriendschappen met Jet en Gijs. Zijn grote droom blijft leren lezen en schrijven. Hij is steeds zo dichtbij, maar het valt niet mee om uit de handen van de gemene weeshuis directrice Delphine en de politie te blijven.

Mooi avontuur

Ik verklap verder niets, maar wij vonden het een spannend en mooi avontuur over je dromen naleven, echte vriendschap, rechtvaardigheid en ondeugende streken. Zep vond de film erg mooi en kon zich goed inleven. Het 3D-effect was voor hem doorslaggevend hierin! Jip vond de film vooral grappig en schaterde flink. Na de film stond er een ijscokar klaar en konden de kids de geiten nog een flesje melk geven. Ze waren onder de indruk van de vele geiten en uiteraard van de bekende acteurs om ons heen!

“Mam”, aldus Zep, “ik had een klein gesprekje met die leuke bekende meneer Arjan (Ederveen)… Hij vond mijn strikje zo mooi!” Hij kreeg er een kleine blos op de wang van. Tja bij een première hoort natuurlijk een bow-tie, of het nu op een boerderij is of niet!

premiere apenstreken film

Absoluut een film die je met de kinderen in 3D moet gaan kijken. Wij hebben genoten en werden opgezogen door de sfeer en details! Bedankt A-Film voor deze geweldige middag met leuke cast.

Cast met oa Kim-Lian van der Meij / Arjan Ederveen / Yvon Jaspers / Martine Sandifort / Sanne Vogel / Tygo Bussemakers / Mees Smits / Lars Henckens en vele anderen. Producent: Johan Nijenhuis

Voor meer leuke wetenswaardigheden: Apenstreken met Aap Noot Mies

Nieuwsgierig geworden naar de film? Bekijk dan snel de trailer en doe mee aan onze winactie! We geven een heleboel vrijkaartjes weg.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.