By 18 mei 2015 Read More →

Stad versus dorp: waar laten we de kids opgroeien?

Wij zijn toe aan een dorp. Althans, dat is één gedachte die we hebben. De andere gedachte is dat we toch echt beter in de stad kunnen blijven. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van minder reistijd veel gelukkiger wordt. En wij werken allebei in Amsterdam; de plek waar wij nu ook wonen. Arghhh, het is een monster van een puzzel!

Vandaag stond er weer een tour door twee dorpen (dit keer waren dat Bergen en Castricum) op het programma. En we fantaseerden er op los. Een tuin op het zuidwesten met een trampoline voor de kids, eigen kippetjes, geen onderburen om rekening mee te houden en ga zo maar door. Maar ja, elke dag in de trein of in de file… daar krijg ik geen glimlach van op mijn gezicht. Om de beslissing beter te kunnen nemen, zijn we aan een lijstje begonnen. Wat missen we nog?

Stad versus dorp

Voordelen dorp?

 • Rust
 • Dichterbij de natuur
 • Meer huis voor ons geld
 • Ruimte voor huisdieren
 • Overzichtelijker en daardoor veiliger voor kinderen

Nadelen dorp?

 • Veel reistijd naar werk
 • Veel geregel met onderbrengen kids
 • Weinig te beleven qua cultuur
 • Minder opties qua kroegjes en restaurants

Voordelen stad?

 • Naar werk kunnen fietsen
 • De school zit aan de overkant van de weg
 • Zoveel leuke dingen te doen
 • Alles zit om de hoek
 • Wij kennen hier veel mensen

Nadelen stad?

 • Zo druk
 • Mensen zijn ongeduldig en onaardig
 • Geen tuin (of een tuin waar iedereen in kan kijken)
 • Vieze lucht

Wat te doen?

Deze hersenkraker pest onze bovenkamer voorlopig wel even. In de tussentijd proberen we in alle schoolvakanties huisjes uit in dorpen via Airbnb. Zo kunnen we alvast proeven hoe het ooit zal zijn. Of wie weet blijven we het op deze manier met elkaar afwisselen: rust/drukte, natuur/cultuur.

Heb jij nog aanvullingen op mijn rijtje voor-en nadelen? Ben erg benieuwd.

eva wolf

Eva Wolf

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Om haar groene vingers de ruimte te geven, koerst de gezinsbak wekelijks af op knus tuinhuisje met een lap grond waar Eva volop experimenteert met het kweken van eigen groente en fruit.

Naast het gezin is Eva ondernemer en bestiert ze samen met haar compagnon het pr-bureau De Wolven. En zo is ze dagelijks bezig met de puzzel die het leven heet.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..