By 6 januari 2015 Read More →

Eva’s verbeterpunten

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik had me voorgenomen om geen goede voornemens te maken, maar ook ik heb een aantal verbeterpunten. (ik noem ze expres geen goede voornemens!)

Verbeterpunt 1: 

Minder snoepen en meer fruit en andere gezonde dingen eten. Dit behoeft weinig uitleg, ware het niet dat er maar weinig fruitsoorten zijn die ik lekker vind! De keuze tussen een appel of een stuk chocola is mijns inziens geen keuze. Natuurlijk kies ik dan voor chocola! Het liefst Cote d’Or melk met hele hazelnoten, maar andere merken en smaken volstaan ook. Ik zou minder chocola in huis kunnen hebben, maar dan ga ik ’s avonds weer naar de avondwinkel om een reep te halen en ben ik duurder uit. Dit brengt me gelijk bij mijn tweede punt.

Verbeterpunt 2: 

Minder geld uitgeven, vooral aan kinderkleding. Nu heb ik een flinke kinderschare en al die kindjes moeten gevoed, gelaafd én gekleed worden. Steijn en Hugo zijn natuurlijk een tweeling en dragen dezelfde maat, dus ik kan geen kleding aan ze doorgeven. Ze groeien de laatste tijd als kool en alles is te klein of te kort! Ze hebben dringend nieuwe kleding nodig. Mees kan wel de oude kleding van zijn broers aan, maar hij is weer een totaal ander kind en wat hem staat, ziet er gek uit bij zijn broers en vice versa. Ook hij heeft het op een groeien gezet en maat 110 is nu echt te krap, dus dat wordt shoppen! Kate is een meisje en kan sowieso geen kleding aan van haar broers, dus voor haar koop ik altijd alles nieuw. Ik kan het ook niet helpen dat ze graag jurkjes draagt! Daar komt nog bij dat ze mijn kleine, mooie, levende aankleedpop is en dat ik het enig vind om kleding voor haar te kopen. Helaas heeft ze een andere smaak dan ik en koop ik voor haar wat zij mooi vindt en wat ik mooi vind. De ene dag mag zij kiezen, de andere dag kies ik voor haar en het gevolg is dat ze een enorme berg jurken, broeken, tuniekjes en meer heeft, zodat we beiden genoeg keus hebben. Dubbelop? Ja. Het bespaart wel een hoop gedoe!

De kledingkasten van de kinderen zouden minder gevuld kunnen zijn, maar dan moet ik meer wassen en dat kost ook weer geld. De afschrijving van de wasmachine, waspoeder, water, elektriciteit: het is allemaal niet gratis! Ik kies er dan liever voor om meer kleding te hebben (die ik zonodig doorgeef) en minder te wassen. Eigenlijk bespaar ik dan geld en haal ik bij deze een streep door dit verbeterpunt!

Verbeterpunt 3:

Meer sporten. Echt, ik moet meer sporten. Vorig jaar heb ik al een trainingsbroek en sportschoenen gekocht, omdat ik een proefles body attack bij de sportschool had. Ik ben één keer geweest en het was het langste uur van mijn leven. Op snoeiharde muziek stond ik te hupsen terwijl ik naar mijn eigen bezweette hoofd in een spiegel keek. Bijzonder onprettig! Die spiegel was niet te vermijden, aangezien heel de ruimte vol hing met spiegels en je dus jezelf van alle kanten kon bekijken. Bah! Misschien moet ik het sporten weer een kans geven, maar dan bij een andere sportschool ofzo. Het nadeel is dat de lessen doorgaans ’s avonds gegeven worden en dan ben ik altijd moe. Moe van het de hele dag achter kinderen aanhollen! Ik zit dan liever op de bank met een kopje thee en een reep chocola, dan dat ik mezelf richting de sportschool sleep.

Laatst vertelde ik mijn goede voornemens (of verbeterpunten) aan de jongens. Hugo keek wat bedenkelijk en zei: “Waarom zou je jezelf moeten veranderen? Je zegt zelf altijd dat iedereen goed is zoals hij is!” En gelijk heeft hij.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle, #hello15

Auteur:

Eva van Kreuningen is sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben ze vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Het is in dit gezin en huis dus zeker niet saai! Het leven als moeder van veel geeft behoorlijk wat inspiratie om over te schrijven. Eva's verhalen lees je terug hier op moodkids.nl en natuurlijk ook op haar eigen website eefschrijft.nl !