By 8 december 2017 Read More →

Geen zin in een kerstboom? Check deze alternatieve kerstbomen

Vorige week heb ik na een avondje internetten/pinnen heel voorzichtig gedropt of het misschien een idee was om dit jaar geen kerstboom neer te zetten. Dennis riep meteen ja, want die vindt het halen van een kerstboom een crime. Job was echt not amused en keek zo beteuterd, dat ik het idee maar meteen weer in de koelkast heb gezet. 

We gaan dus weer voor een boom. Maar ik had al wel een aantal leuke ideetjes gezien, dus deel ze graag met je.

Inspiratie voor alternatieve kerstbomen

# Kerstboomposter van Studio Boot

De Kerstbomengids poster van Studio Boot is inmiddels al bijna een klassieker te noemen. Hang hem op met latjes (zoals in deze blog van Liza omschreven) of plak hem met spuitlijm op een houten plaat. Deze A0-poster kun je  hier bestellen

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

# De kamer den

De Kamerden is een echte den, maar dan eentje die graag binnen staat. Zet hem in de (half)schaduw en geef hem af en toe wat mest, dan heeft hij het prima naar zijn zin. Hang er een gezellig slingertje (deze is van HEMA van vorig jaar) in of een sterretje als piek en klaar!

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

 

# Kerstboom adventkalender

Blogger Tanja van Hoogdalem maakte voor Karwei een leuke DIY kalender met goudkleurige kettingen op een houten plaat. Super leuk idee als vervanger van de kerstboom. De uitgebreide werkomschrijving vind je hier.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

foto: Tanja van Hoogdalem voor Karwei

# Kerstboom op doek

In 2012 zette Ikea de trend in met de kerstboom op doek. Tegenwoordig verkopen ze deze niet meer, maar ik vond nog wel een leuke en betaalbare versie bij BonPrix. Houd je van iets meer pracht & praal? Ze hebben er zelfs één met LED-lichtjes erin.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

# Een kerstboom voor op de kinderkamer

Haal de DUPLO maar van stal, want samen met je kind een kerstboom maken van deze grote bouwblokken is natuurlijk erg leuk voor op de kinderkamer. Deze versie vonden wij erg leuk, maar je hebt nog veel meer verschillende varianten op Pinterest staan.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

# Alternatieve kerstboom van honeycomb ballen van StudioDIY.com

StudioDIY.com maakte van honeycomb ballen een kerstboom tegen de muur. Leuk en kleurrijk! Houd je liever van ingetogen kleuren? HEMA verkoopt de papieren ballen ook in bijvoorbeeld wit.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

# Maak een kerstboom op schilderdoek

Koop een groot schilderdoek (bijvoorbeeld bij de Action), schilder deze in een effen kleur. Laat deze goed drogen en vorm met schilderstape de vorm van een kerstboom. Stempel of sjabloneer er met een contrasterende kleur een kerstlied op. Ik heb voor zwart/wit gekozen aangezien onze keuken zwart/wit is en ik het schilderij daar wilde ophangen.

Twee jaar geleden scoorde ik grote letterstempels op een rommelmarkt. Ben er nog steeds zo blij mee! Heb jij dat gelukje niet, dan kun je de letters natuurlijk met de hand schrijven of koop grote lettersjablonen. Kies dan wel voor losse sjablonen (zoals deze bijvoorbeeld), omdat je anders tussendoor blijft schoonmaken.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

# Kies voor een kerstboom van karton

Deze Odenneboom in wit is gemaakt van sterk dubbel gelaagde golfkarton. Deze kerstboom van karton is 100% recycleerbaar en kan zonder probleem enkele jaren hergebruikt worden. De boom is verkrijgbaar in 50 cm, 70 cm, 175 cm en 230 cm. Hier o.a. verkrijgbaar.

Dit jaar geen zin in een (echte) kerstboom? We hebben verschillen alternatieve kerstbomen ter inspiratie voor je op een rij gezet. Voor welke kies jij?

Ga jij voor de tradionele boom? Of juist een nepper? Of heb je een ander leuk alternatief? Deel het met ons ter inspiratie op Facebook.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, zelf maken, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.