By 15 december 2016 Read More →

Leuke kerstmarkten samen met je gezin

Al weken schalt hier ‘hou die vlieger hoog’ uit Mary Poppins door het huis. Aanstaande zaterdag en zondag speelt Job samen met zijn musicalclub Kaleidoscoop een stuk uit Mary Poppins tijdens het openlucht theaterfestival Kerst in Oud Kampen

Uiteraard gaan we kijken. Zie je een volwassene gênant hard (en vals..) meezingen, dan ben ik het. Kan de liedjes inmiddels dromen. 😉 

Aangezien dit het laatste volledige weekend is voor kerst bedacht ik me dat er in Nederland vast nog veel meer leuke kerstmarkten zijn die de moeite waard zijn om samen met je gezin te bezoeken.  Een rondje op Google leverde me dit lijstje op. Ik weet dat er nog heel veel meer kerstmarkten in Nederland worden gehouden van klein tot groot, maar ik heb geprobeerd in dit lijstje de echt bijzondere activiteiten te benoemen. Echte familie kerstmarkten, die leuk zijn om met je gezin te bezoeken met voor elk wat wils.

Ben jij van mening dat ik een belangrijke echt mis, laat het ons weten via Facebook dan zetten we die erbij.

Leuke familie kerstmarkten in Nederland

#Kerst in Oud Kampen (Overijssel)

Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016 van 16.00 – 21.00 uur kun je genieten van dit gratis, tweedaags straattheaterfestival. Op het festival vind je een kerstmarkt, nostalgische straattheater acts, levende standbeelden, optredens op verschillende podia met diverse musicalacts en nog veel meer. 

Job speelt met zijn club Mary Poppins in de Oudestraat tussen het Koeplein en de Vier Jaargetijden.

Meer informatie: kerstinoudkampen.nl

# Dickens festival in Deventer (Overijssel)

Het Dickens festival in Deventer is inmiddels niet meer het enige op Dickens geïnspireerde activiteit rond Kerst, maar wel de grootste en oudste in Nederland. Inmiddels wordt het voor de 26ste keer gehouden. In de prachtige, historische wijk herleeft de 19e eeuwse stad in volle glorie op zaterdag 17 en zondag 18 december. Er komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. De entree is gratis.

Meer informatie: www.dickensfestijn.nl

# 3FM Serious Request #SR15 in Breda (Noord-Brabant)

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt in dit rijtje. Maar vanwege de kerstgedachte hoort hij hier zeker bij. Het Glazen Huis van 3FM. Dit jaar staat het 3FM Serious Request glazen huis van 18 december t/m 24 december in Breda. Het goede doel dit jaar is: Laat ze niet stikken. Een actie voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee de voornaamste doodsoorzaak van kinderen onder de 5 jaar. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en behandelen is. Op de Grote Markt in Breda is er van alles te doen. En als je er dan toch bent, gooi dan direct een envelopje door de brievenbus..

Meer informatie: kominactie.3fm.nl

# Winter Welvaart 2016 in Groningen

WinterWelVaart is aankomend weekend in de stad Groningen. Met dit meerdaagse evenement wil de organisatie op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend houden. In het ruim van fantastische (historische) charterschepen kun je genieten van muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen!

Naast het veelzijdige programma aan boord, is er ook genoeg te beleven aan de kade. In Groningen breng je gratis een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de sfeervolle kerstmarkt. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar net even anders! In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen. Bovendien zijn er heerlijke hapjes en drankjes en niet-te-missen snuisterijen.  

Meer informatie: www.winterwelvaart.nl

# Royal Christmas fair in Den Haag (Zuid-Holland)

Van donderdag 15 tot en met vrijdag 23 december staat het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag in het teken van winterwonderland met de Royal Christmas Fair. Op de kerstmarkt kunnen bezoekers genieten van glühwein, flammkuchen, sfeerverlichting en er is allerhande kerstwaar te koop zoals winterse vachten, kaarsen en houtsnijwerk. De Royal Christmas Fair is dagelijks te bezoeken van 12:00 – 21:00 uur.

Meer informatie: www.royalchristmasfair.nl

# Dickens festijn in Drunen (Brabant)

Ook in Drunen is een Dickensfestijn op zaterdag 17 en zondag 18 december. Van 17.00 tot 22.00 uur op zaterdag en van 12.00 tot 17.00 uur op zondag verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven. 

Overal in het centrum zijn optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliederen zijn te horen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Winkels zijn geopend, kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de reusachtige kerstmarkt. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op  viool, saxofoon en fluit. Een spectaculaire roofvogelshow, straattheater en living statues zorgen voor een onvergetelijke dag!

Meer informatie: www.dickensfestijndrunen.nl

#  Kerstmarkt Dordrecht (Zuid-Holland)

Aankomend weekend kun je van 16-18 december in Dordrecht genieten van de grootste Kerstmarkt van Nederland. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

De Kerstmarkt Dordrecht is dus dé plek om optimaal in de kerstsfeer te komen.  Honderden lichtjes sieren de stad, kerstliederen klinken door de straten en geurige lekkernijen wachten je op.

Meer informatie: www.kerstmarktdordrecht.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.