By 30 november 2016 Read More →

Cadeautje van ons: een adventkalender om zelf te maken

Download de gratis MoodKids DIY adventkalender printable. Vouw de kerstbomen van papier en vul ze eventueel met een cadeautje of een snoepje. Er is een zwart-witte versie, een groene en eentje om zelf of je kinderen te laten inkleuren. Bekijk de versies hier.

Adventkalenders. En dan vooral die met kleine ‘cadeautjes’. Mijn kind is er dol op! Jaarlijks kopen we er één. Job is uiterst serieus in het kiezen ervan. Het ene jaar één met chocolaatjes, het andere jaar één met LEGO. Van een adventkalender zelf maken is het steeds niet gekomen helaas.

Download de gratis MoodKids DIY adventkalender printable. Vouw de kerstbomen van papier en vul ze eventueel met een cadeautje of een snoepje. Er is een zwart-witte versie, een groene en eentje om zelf of je kinderen te laten inkleuren. Bekijk de versies hier.
Download de gratis MoodKids DIY adventkalender printable. Vouw de kerstbomen van papier en vul ze eventueel met een cadeautje of een snoepje. Er is een zwart-witte versie, een groene en eentje om zelf of je kinderen te laten inkleuren. Bekijk de versies hier.

Download de gratis MoodKids DIY adventkalender printable. Vouw de kerstbomen van papier en vul ze eventueel met een cadeautje of een snoepje. Er is een zwart-witte versie, een groene en eentje om zelf of je kinderen te laten inkleuren. Bekijk de versies hier.

Tot dit jaar! Al jaren prijkt hij op ons verlanglijstje: een MoodKids DIY adventkalender. Eentje waar ook iets in kan. Die je met plezier een maand in je huis zet. Ben zo blij en trots dat we er nu eindelijk één hebben! Met dank aan lieve Roelina, die sinds een maandje gastblogger voor ons is.

Naast ontzettend leuk schrijven, kan ze namelijk ook nog eens geweldig ontwerpen! Inmiddels staat de MoodKids adventkalender hier te pronken en daar blijven we de aankomende maand van genieten!

Leuk toch een adventkalender zelf maken? Met de gratis MoodKids diy adventkalender maak je een prachtig kerstbomen bos. Er zijn 3 versies die je gratis kunt downloaden. Bekijk ze hier.

Adventkalender zelf maken

Wat heb je nodig:

Leuk toch een adventkalender zelf maken? Met de gratis MoodKids diy adventkalender maak je een prachtig kerstbomen bos. Er zijn 3 versies die je gratis kunt downloaden. Bekijk ze hier.

Zo maak je het:

Download één van de adventkalenders. Roelina heeft drie versies gemaakt. Print deze uit of laat hem uitprinten bij een copyshop. Kies je voor de inkleurversie? Dan kunnen jij of je kinderen los gaan. 😉

Knip vervolgens de boompjes uit. Je kan ze aan de onderkant dichtvouwen/-plakken als je er iets in wilt stoppen. Ga je ze alleen ter versiering neerzetten, dan kun je ook de onderkant eraf knippen. Scheelt je wat vouwwerk. Zodra je alle boompjes hebt uitgeknipt, vouw je de boompjes op de vouwlijnen om. Plak ze dicht. Vergeet er niet iets in te stoppen voordat je ze dichtplakt. Plak je ze aan de onderkant niet dicht? Dan kun je ook alleen een plakbandje plakken aan de binnenkant.

Klaar? Zet ze neer op een mooi plekje! Je kind kan er nu elke dag één openmaken. Ook leuk, zet de juiste dag onder een stolp en zet er dagelijkse eentje bij. Zodatje op 24 december een echt bos hebt staan!

Leuk toch een adventkalender zelf maken? Met de gratis MoodKids diy adventkalender maak je een prachtig kerstbomen bos. Er zijn 3 versies die je gratis kunt downloaden. Bekijk ze hier.

Veel plezier ermee! En Roelina, nogmaals heel erg bedankt!!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, zelf maken, Downloads, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.