Een perfecte Kerst regel je zo

Sinterklaas is weer naar Spanje (godzijdank, kunnen alle stuiterende kinderen weer rustig slapen). En hup, daar staat het volgende feest weer voor de deur. Ben jij zo iemand die met kerst alles wil laten lijken op een plaatje uit een magazine? En ren je je daarom de hele dag suf om alles geregeld te krijgen? Stop! Een relaxte en perfecte kersttijd is écht mogelijk, ik leg je uit hoe.

perfecte kerst

Een perfecte Kerst regel je zo:

Er zijn twee dingen belangrijk:

 1. plannen
 2. wat is perfect?

Plannen:

 • Maak een lijstje van waar je perse heen moet.
 • Pak je agenda erbij en kijk op welke dagen en tijden je wat gaat inplannen.
 • Zorg ook voor momenten dat je niets hoeft, misschien kun je bezoekjes aan familie combineren. Probeer te voorkomen dat je in korte tijd het hele land kris kras door moet rijden.
 • Heb je geen zin om uitgebreid te koken? Verdeel de gangen onder je bezoek, maak ovengerechten, of koop! De supermarkten hebben met de feestdagen een uitgebreid assortiment waar je zelf niet meer zoveel aan hoeft te doen. Helemaal anders? Kies voor een gezellige uitgebreide lunch en houd het avondeten simpel.
 • Bestel speciale boodschappen (zoals het vlees bij de slager) alvast, dan hoef je het straks alleen maar op te halen.

Perfect:

Veel mensen hebben een ideaal plaatje in hun hoofd. Maar bij jou zijn de kinderen doodop, je kalkoen is aanbrandt, je hebt een ladder in je panty en natuurlijk vergat je een reserve te halen. En toch is dat alle helemaal niet erg – misschien is jou kerst op deze manier juist wel perfect! – als je bedenkt dat:

 • gezelligheid met mensen waarvan je houdt écht belangrijker is dan de gemaakte perfectie uit de tijdschriften
 • echt niemand van je verwacht dat alles er tip top uit ziet. Sterker nog: zij weten allemaal hoe jij het bedacht had, en dat het anders loopt of het eten er net een beetje ander uitziet.. vind niemand erg!
 • er niets mis is met kiezen voor jezelf en je eigen gezin. Als de kinderen nog even lekker in de pyjama willen spelen, bel je je afspraak op en zeg je dat je wat later komt.
 • je ook nee kunt zeggen. Je kunt de kerstdagen zo gek maken als je zelf wil, maar jij en je gezin bepalen dat zelf. Je hoeft dus echt niet op alles ja te zeggen!

Geniet van de voorbereidingen en jouw eigen, unieke PERFECTE kerst! 😉

[ssba]
Posted in: Kerst, Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...