5x het kerstverhaal voorlezen

De nachten zijn lang en de dagen worden steeds korter. Buiten is het koud en guur. Nog even en dan is het Kerstmis! Juist in deze tijd is het dus heerlijk om voor te lezen. Lezen en voorlezen blijft belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. We hebben dit jaar opnieuw een boekenlijst samengesteld. Dit keer met de leukste kerstboeken die het (klassieke) kerstverhaal vertellen. Ook leuk als cadeau voor onder de kerstboom natuurlijk..

5x het kerstverhaal voorlezen

Kerstmis in de stal – Astrid Lindgren – € 12,95 ISBN 9789062387656
Astrid Lindgrens klassieke verhaal over de allereerste kerstnacht. Een klein meisje zit op mama’s schoot en hoort haar moeder het verhaal van de eerste kerstnacht vertellen alsof het in hun eigen stal gebeurd is.

kerstmis in de stal

Scrooge – Een kerstverhaal – € 12,95 ISBN 9789085923169
Scrooge kan aan niets anders denken dan aan geld. Hij heeft een grote hekel aan de vrolijkheid van het kerstfeest. Nonsens vind hij het. En zonde van zijn tijd. Maar dan, op de avond voor kerst, krijgt hij bezoek van drie geesten .. Dit wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens (1812-1870) in een prachtige bewerking van Geronimo Stilton, zit boordevol kleurrijke illustraties en is het perfecte cadeau voor iedere echte knaagdiervriend en leesliefhebber.

kerstverhaal voorlezen

Het Kerstverhaal – Marianne Busser en Ron Schröder – € 10 ISBN 9789000313075
Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Zo begint het klassieke kerstverhaal dat door Marianne Busser en Ron Schröder op een heldere manier wordt naverteld, zodat het voor kinderen heel begrijpelijk is. Samen met de bijzondere illustraties van Hanneke de Jager is dit het ideale voorleesboek voor de kerst!

het kerstverhaal

Kerstmis – Dick Bruna – € 11,50 ISBN 9789073991910
Echt voor de allerkleinste onder ons, maar dit boekje blijft in al zijn eenvoud prachtig. Op eenvoudige wijze wordt het het kerstverhaal en de geboorte van Jezus verteld, maar oh zo mooi!

kerstmis bruna

Het Kerstverhaal – Geert Van Istendael en Judith Vanistendael – € 14,95 ISBN 9789045023915
Dit is het verhaal van een kind. Het is een oud verhaal, erg oud, meer dan tweeduizend jaar. En toch is het ook een nieuw verhaal. Alle jaren zijn er weer mensen die het vertellen, in de donkerste dagen, aan de voet van een grote boom. Dit is het verhaal van het kind Jezus.

kerstverhaal

[ssba]
Posted in: Kerst

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.